Magazin

Hiába a látványos összeomlás, Lagzi Lajcsi börtönben marad

2023.09.07. I 10:33
Elutasították a mulatós zenész otthonápolási kérelmét, holott ügyvédje szerint az egészségi állapota folyamatosan romlik.

Jogerősen is elutasították Galambos Lajos otthonápolási kérelmét, így börtönben kell maradnia, miközben az egészségi állapota folyamatosan romlik - írja a Blikk. Az ügyvéd szerint, ha a következőkben drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

Galambos Lajost tavaly decemberben ítélték el jogerősen, három év hat hónap börtönbüntetést kapott áramlopásért. Büntetését a Közép-dunántúli Országos Büntetés- Végrehajtási intézetbe, vagyis Baracskán tölti. Most másodfokon is elutasították az otthonápolási kérelmét.

„Meg tudom erősíteni a híreket, sajnos, valóban így történt. A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását” – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el. A döntés óta ügyvédje szerint Lajcsi egészségi állapota tovább romlott.

„Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók. Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg” – magyarázta Csontos.