Zene

Újra összeáll a Gemini!

2023.09.05. I 10:35
Koncerttel egybekötött emlékest lesz 2023. november 12-én a MOM Kulturális Központ Színháztermében, ahol a legendás zenekar még egyszer színpadra lép.

Folytatódik a vándorlás, melynek során az 1964-ben alakult, és az 1960-as-70-es évek meghatározó Gemini zenekar örökzöldjeivel és külföldi világslágerekkel találkozhatnak a rajongók még egyszer. Ugyanis 2023. november 12-én a MOM Kulturális Központ Színháztermében összeáll egy igazi örömzenélésre a legendás együttes.

A koncerten a régi nagy angol-amerikai slágerek (Deep Purple, Santana, Bee Gees) és a saját kormeghatározó és iránymutató örökzöldek (pl. Vándorlás a hosszú úton, Néked csak egy idegen, Azon a szombat éjszakán, Semmi sem tart örökké) hangzanak el.

A régi csapatból Baranski Lászó (gitár), Bardóczi Gyula (dob), Heilig Gábor (basszusgitár, ének), Markó András (orgona, ének), Victor Máté (ének) lép fel, Kovács Péter Kovax (zongora, ének) és Porvay György László basszusgitár közreműködésével.

A zenekar bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, amikor egy alkalommal az Ifi parkban 18 órán keresztül szünet nélkül játszottak. A hazai Gemini klubok mellett bejárták a környékbeli országokat is. Koncerteztek Bécstől Habarovszkig számos helyen. Az együttesnek 1976-ban megjelent az első nagylemeze, rádiófelvételek készültek és több musicalben is részt vettek.

A zenekar 1978-ig működött. 2001. március 9-én a Gemini egy jótékonysági koncert erejéig újra összeállt a Budapest Kongresszusi Központban. Ebből az alkalomból kiadtak egy válogatás-CD-t a legnagyobb slágereikből.