Magazin

Liptai Claudia nem engedi, hogy Gesztesi Károly hangját használják a Shrekben

2023.08.23. I 20:15
Egy szinkronstúdió a mesterséges intelligencia segítségével szerette volna feltámasztani Gesztesi Károly hangját egy Shrek film erejéig.

Gesztesi Károly hangja összenőtt Shrek karakterével, ezért az animációs film legújabb részével kapcsolatban sem lenne elrugaszkodott gondolat, hogy a három éve elhunyt színész kölcsönözze hangját a zöld ogrénak.

A mesterséges intelligencia segítségével ugyanis ez lehetséges lenne, ha a színész családja belemenne a projektbe. Liptai Claudia azonban elhatárolódik ettől a kérdésről – erről ő beszélt Osváth Zsolt YouTube-műsorában, amit a Story idézett.

Írtak egy levelet a Pankának, hogy lesz az ötödik Shrek, és hogy mit szólnánk hozzá, ha a mesterséges intelligencia segítségével megszólaltatnák… Merthogy nem tudják elképzelni, hogy más legyen a hangja, mint a Karcsi. De persze ez egy nagyon drága technológia – mondta a színésznő, aki nem repdesett az örömtől, amikor meghallotta ezt a tervet. Szerinte az nem a valódi Gesztesi lennie.

Az a mesterséges intelligencia egy robot. Az hazugság. És azzal megágyazzuk egyébként az emberiség sírját, meg a művészet sírját. Meg neki nincs szüksége erre, ő a Shrek marad úgyis. Meg minden marad, ami volt. Úgyhogy nem – nyomatékosította döntését.