Életmód

Intenzív osztályra került Körtvélyessy Zsolt

2023.08.04. I 20:10
Szívműtéten esett át a napokban a színész.

Körtvélyessy Zsolt egy hónappal ezelőtt árulta el, szívproblémája miatt több vizsgálatot végeztek rajta. Az eredmények nem lettek jók, ezért orvosai úgy döntöttek, meg kell operálni. Elmondta, egy úgynevezett abláció beavatkozáson esik át, ami annyit jelent, hogy a combján keresztül bevezetnek egy katétert a szíve felé, mellyel megszüntetik a szűkületet, ami az elmúlt időszakban keletkezett.

Július végére kapott időpontot, megvolt a műtét.

Talán a nehezén túl vagyok, viszont kedden nagyon nehéz éjszakám volt. Rázott a hideg, rendkívül rosszul voltam, még egy jó ideig itt is fognak tartani. Múlt héten csütörtökön került sor a beavatkozásra, minden rendben volt, így pénteken már hazamehettem, szombatra viszont belázasodtam, ezért úgy döntöttem, hogy orvosi segítséget kérek.

Bementünk a kórházba, és két napig a sürgősségin tartottak, kedden hoztak át egy másik osztályra. A Heller utcai intézményben a kardiológián vagyok, elvileg a legjobb hely számomra a mostani helyzetben – mesélte.

Körtvélyessy Zsolt április 2-án töltötte be a 82. életévét. Egészsége azonban az utóbbi időben kissé megromlott. Múlt ősszel nyaki elzáródása miatt egy műtéten esett át, fölvágták az ereket és kitisztították, pár napot kellett kórházban töltenie. 

Annyi már kiderült, hogy egy bakteriális fertőzés okozza a problémát. Azt mondta a doktornő, hogy a pályafutása alatt még ilyen esettel nem találkozott. Folyamatosan kapom az infúziót, és háromféle antibiotikummal próbálnak helyre hozni.De miért pont velem történik ilyen? Ez van, remélni tudom, hogy mielőbb túl leszek rajta. Még egy hétig biztosan itt leszek – mondta a Borsnak.