Zene

Két végen égeti a gyertyát Marics Peti

2023.07.31. I 15:58
Még baja származhat arról, ha megerőlteti magát, és korán tér vissza a színpadra.

Marics Peti balesetéről korábban a Blikk Rúzs is beszámolt, hiszen nagyon komolyat esett a színpadon, amiből kórház lett a végén. Nemcsak törés volt, hanem szalagszakadás is az énekesnél, aki fekvőgipszben volt egy ideig, azután viszont úgy döntött, hogy a nyári időszakban a kelleténél több koncertet nem mondanak le a ValMarral, inkább végigtolják.

A Bors felkereste Bense Tamás orvost, aki arról beszélt, hogy Marics Petinek még baja származhat arról, ha megerőlteti magát, és korán tér vissza a színpadra. A gyógyulás nem megy egyről a kettőre, és azt nem lehet siettetni.

"Hét napig, amíg a duzzanat le nem megy, addig muszáj fekvő gipszet viselni, ez eddig rendben is van. Utána következik a járógipszes időszak, ami nagyjából hat hét, ennél kevesebb már kockázatos. Ezekben a hetekben már ajánlott is valamennyire terhelni a sérült végtagot, de koncertezni, komolyabban megerőltetni a lábat nagyon nem ajánlott, az ember többet árt vele, mint használ."

Majd arról is beszélt, hogy mi történik ilyenkor a gipszbe tett lábbal, és miért veszélyes az, ha gyorsan visszatér az énekes a színpadra.

"Megfigyelhető és látványos, hogy egy heteken át gipszben lévő boka sokkal vékonyabb lesz a másiknál, ez azért van, mert elkezd sorvadni az izom. Ezért nagyon fontos a gyógytorna, ami szintén több héten át javallott. Túlterhelni ez idő alatt nem szabad a lábat, a gyógyulást siettetni pedig nagyon rossz ötlet. Összességében azt tudom mondani, hogy körülbelül egy hónap a teljes regenerálódás időszaka, és habár ez egyénenként változik, minimum két hónapig muszáj pihentetni a lábat."

A legfrissebb rajongói fotók szerint azonban Marics Peti még annál is vakmerőbb lehet, mint gondoltuk. Hiszen gipsz nélkül állt a színpadra, és ráadásul rengeteget mozgott.