Életmód

Reviczky Gábor a kemoterápia mellett is keményen dolgozik

2023.07.24. I 14:37
A Kossuth-díjas színész év elején mondta el, prosztatarákja van, nemrég kiderült, áttétek is kialakultak a szervezetében.

Hat kemoterápiát írtak ki az orvosok a színésznek, aminek a felén már túl van, olvasható a Blikk oldalán.

Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét. 

Kétféle szert is kapok, az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek. 

Kezdetben várni kellett a soromra, akkor sokat beszélgettem a sorstársakkal, de már időpontra járok, így legfeljebb akkor találkozom betegekkel, amikor kimegyek rágyújtani egy cigarettára" – mondta a Nemzet Művésze a lapnak, hozzátette jól bírja a kezelést, és a munkát is.

Most egy hét nyári szünetünk van, de amúgy minden nap vesszük fel A mi kis falunk új évadát. Ugyanúgy, mint eddig, profin, gördülékenyen megy a munka, a jeleneteimmel már órákkal a kiírt időpont előtt végzek. Utána pedig sietek a szinkronba vagy narrációt felmondani" – zárta a színész.