Sport

Norris összetörte Verstappen Herendi serlegét

2023.07.24. I 09:50
A díj eszmei értéke 15 millió forint, de a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját.

A 38. F1 Magyar Nagydíjon a második helyzett Lando Norris a pezsgőlocsolás közben törte össze Verstappen porcelánból készült trófeáját. A Twitteren keringő felvételeken látható, ahogy a brit pilóta odacsapja a kezében lévő pezsgősüveg alját a dobogóhoz, hogy az jobban felhabosodjon. 

Csakhogy azzal láthatóan nem számolt, hogy az első helyezettnek járó trófea nem fémből, hanem herendi porcelánból készült, az ütés után pedig leesett és levált a talpa.

Verstappent azonban láthatóan nem zavarta a dolog. A díjátadóról készült képeken is látható, ahogy a holland versenyző büszkén, mosolyogva viszi a kezében a több darabra szétesett trófeát.

Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

"A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük" - fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.

Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.