Magazin

Pikali Gerda húsz év után szerezte meg a jogosítványt

2023.07.20. I 13:15
Letette a vizsgát, de további órákat vesz, a gyerekeit pedig nem ülteti maga mellé.

Hosszú időbe telt, de megérte a küzdelmet: Pikali Gerda húsz év után, a sokadik nekifutásra megszerezte a jogosítványát, hogy végre élvezhesse az autósok szabadságát – tudta meg a Blikk. A Jászai Mari-díjas színésznő több mint két évtizedes küzdelem során folyamatosan akadályokba ütközött, de most büszkén újságolta lapunknak, hogy hamarosan kézhez kapja a rózsaszín kártyáját.

– Húsz évet zártam le azzal, hogy megszereztem a jogosítványt, bár az elsősegély-vizsgám még hátravan, és biztosan veszek még forgalmi órákat, hogy nagyobb rutint szerezzek. Óriási szabadságot ad, hogy hamarosan vezethetek – kezdte a népszerű színésznő, aki az elmúlt húsz évben rengetegszer elkezdte a tanfolyamot, de a munkái miatt mindig abba kellett hagynia. Most, hogy végre célba ért, már egyáltalán nem bánja, hogy érettebben ül volán mögé.

Segített, hogy 45 évesen álltam neki újra a tanfolyamnak. Tudatosabban gondoltam át a dolgot, sokkal nagyobb felelősségtudatom van. Voltak rossz élményeim, tizenhét évesen volt egy balesetközeli élményem, és ezen nehezen tudtam túltenni magam. Biztosan volt bennem egy görcs, ráadásul mindig rosszul voltam az autóban. Úgy gondoltam, ha megszerzem a jogosítványt, ezeket a gátakat le tudom küzdeni – árulta el Gerda.

A legfőbb motivációja a kényelem és a szabadság volt, hiába fuvarozta a férje, Rékasi Károly, amikor csak tehette.

– Nagyon sokféle emberrel találkoztam a tömegközlekedésben, és bevallom, elegem lett. A sok szatyorról és az állandó cipekedésről nem is beszélve! A férjem egy igazi lovag, sokszor elvitt, ami jó volt, mert addig is egymással töltöttük az időt, sőt, előfordult, hogy áttett programokat, hogy elvihessen. Mérhetetlenül hálás vagyok neki ezért. A tanfolyam alatt is végig támogatott lelkileg. Még nem vezettünk együtt, de hamarosan arra is sor kerül.