Férfiszemmel

Dömsödi Gábor megválik egykori álmától

2023.07.20. I 20:20
Már nincs meg ugyanaz a szenvedély, mint régen.

Fénykorában 18 elképesztő járműből álló gyűjteményével büszkélkedhetett Dömsödi Gábor, aki egy ideje már azon dolgozik, hogy megszabaduljon pár járgányától. Gyűjteménye méretét tovább csökkentené, ha elkelne az a különösen ritka Jaguár és „patika” állapotú Trabant, amiket nemrég dobott piacra. 

„Amikor éppen a csúcspontján járt a veterán autók iránt érzett szenvedélyem, tizennyolc autóm volt. Most is egy öreg, de meseszép Alfa GT-t vezetek, amit tavaly vettem. Nos, „belé” még most is kicsit szerelmes vagyok és nagyon vigyázok is rá. Még autópályán sem megyek vele kilencvennél többel. Már nem rohanok sehová, komótosan autózom és élvezem a táj szépségét” – magyarázta a Metropolnak a döntését.

„Áll még a garázsban egy Alfa és egy FIAT, a feleségem pedig egy Peugeot-t vezet, amit Farkasházi Tivadartól vettem egy forintért, és nálam parkol a lányom kocsija is, mivel ő külföldön él. És persze itt van a különleges Jaguar X Type, és a Trabant, amiktől most szeretnék megválni” – taglalta tovább Dömsödi.

Úgy érzi, autók iránti szenvedélye az utóbbi években elmúlt. Már nem érdekli ugyanaz, mint fiatalon. Autókról szóló könyvét is kevés kedvvel írja már.

„Bevallom, csitult a szenvedély, sőt kimondhatjuk, hogy elmúlt a szerelem. Már egyáltalán nem érdekelnek az autók. Annyira nem, hogy az Első 50 autóm munkacímmel írt könyvemet már be sem fejezem. Összesen 78 autónak kellene szerepelni benne, de kifelejtettem hármat, és már nincs kedvem beleírni. Egy óránál nem lenne velük több dolgom, de már nem izgat a dolog. Ezek az autók még itt vannak ugyan, de már csak a gond van velük.” – magyarázta szomorúan Dömsödi Gábor.