Férfiak

Reviczky Gábor: „Méregnek méreg a kemó, de pozitívan kell hozzáállni”

2023.07.14. I 10:25
A Kossuth-díjas színművésznek több testtájára is átterjedt daganatos betegsége, ha a kemoterápia nem használ, vannak még utak.

Reviczky Gábor átgondolta lehetőségeit betegsége elleni harcában, és úgy döntött: mégis kemoterápiás kezelésre fog járni. A színésznek azután kellett meggondolnia magát, hogy kiderült: áttétek vannak a szervezezetében.

„Kezdetben azt mondtam, hogy nem szeretném a kemót, de akkor még nem tudtam a PET CT-eredményét. Megkaptam CD-n – előbb, mint az orvos –, otthon megnéztem és a vak is látja, hogy komoly áttétek vannak” – mondta el a Fókusznak.

A Kossuth-díjas színész arról is beszélt, teste melyik részeit támadta meg a betegség. „Csontrákom van három bordámban, egy a gerinccsigolyám kezdeténél és a nyaki mirigyemnél” – sorolta a művész, hol ütötte még fel fejét a rák, miután tavaly év végén felfedezte prosztatadaganata tüneteit.

Azonnal döntött, és végül vállalta a kemoterápiát. A hat kezelésből hármat már megkapott, ilyenkor otthon magának kell injekciót beadnia a hasába. „Méregnek méreg a kemó, de pozitívan kell hozzáállni és akkor másképp fog hatni” – mondta el hitvallását a színész.

Reviczky Gábor azt is tartja, hogy továbbra is vannak más lehetőségei is. „Ha az ember a legsúlyosabb állapotba kerül, ha nem használ a kemó, még így is vannak utak” – magyarázta, hozzátéve: bízik az orvosaiban, „szívós palinak” tartja magát, ezek miatt is optimistán tekint a jövőbe.