Zene

Taylor Swift turnéját annyian akarják látni, hogy megdönthet minden bevételi rekordot

2023.07.13. I 15:35
Az énekesnő koncertjeire a másodlagos piacon a többszörösét elkérik egy jegy áráért.

Taylor Swift Eras Tour nevű turnéja minden bizonnyal az első olyan világ körüli produkció lesz, amely egymilliárd dolláros bevételt produkál. Sőt, a Pollstar nevű zenei magazin becslése szerint a teljes bevétel körülbelül 1,4 milliárd dollár lesz a turné végével, amely 2024-ben az Egyesült Államokból indult és Európában folytatódik.

A turnénak még hosszú utat kell megtennie, amíg a londoni Wembley stadionban 2024. augusztus 17-én befejeződik. A Varity szemléje szerint több új helyszínnel bővült Taylor Swift turnéja, például csak Szingapúrban az előre bejelentett három helyett további három fellépéssel egészül ki a turné. Ezen héten még egy utolsó fellépést adott az Egyesült Államokban, a hatodik estét a Los Angeles-i SoFi stadionban.

A Pollstar adatai szerint az Egyesült Államok piacán gyakorlatilag az összes jegy négy számjegyű összegért kelt el. Swift kikapcsolta a Ticketmaster „platinaárazás” opcióját, amely ellentmondásosnak bizonyult korábban, például Bruce Springsteen turnéja során, ahol a rajongók 5000 dolláros, átszámolva majdnem 2 millió forintos jegyárakkal találták szemben magukat.