Zene

Elton John végleg lezárta a zongorát

2023.07.10. I 09:53
A Billboard magazin jelentése szerint a visszavonult világsztár turnéja az első koncertsorozat, amely eléri a 900 millió dolláros jegyeladásból származó bevételt.

Nem sok zenerajongó várta ezt a szombat esti Elton John koncertet, ugyanis 76 éves énekes utoljára állt színadra. Maratoni búcsúkörútját – a Farewell Yellow Brick Road turnéja 2018-ban kezdődött Észak-Amerikában - most Stockholmban az egyik legnagyobb slágerével, a Goodbye Yellow Brick Roaddal zárta.

A zenész 52 éven át tartó látványos karrierje során öt Grammy-díjat nyert, és világszerte közel 4600 koncertet tartott. "Életelemem volt, hogy nálatok játszhattam, és teljesen csodálatosak voltatok" - mondta a svéd Tele2 Aréna közönségének, ugyanis ez volt a második este, amikor Stockholmban lépett fel - számolt be a búcsúkoncertről a BBC.

Elton John érzelmes búcsút vett jelenlegi bandájától, akik közül néhányan már évek óta turnéznak vele. "Tényleg hihetetlenek, és ők a legjobbak, higgyetek nekem, a legjobbak" – mondta a zenész.

A Bennie and the Jets-szel indította a show-ját, és sok más slágert is előadott, köztük a Philadelphia Freedomot, a Tiny Dancert, a Rocket Man-t és a Candle in the Wind-t. Maga a turné átívelte a világot, hiszen több mint hatmillió rajongónak játszott, és az egyik csúcspont a múlt hónapban a Glastonbury Fesztivál volt, ahol a fesztivál történetének egyik legnagyobb tömegét vonzotta.

Mellette több milliós televíziós nézettséget is hozott. Ráadásul ez az egyik valaha volt legnagyobb bevételt hozó koncertturné, ugyanis a Billboard magazin jelentése szerint elérte a 900 millió dolláros jegyeladásból származó bevételt.

„52 évnyi tiszta öröm ért a zenélésben. Nem titok, soha többé nem turnézom. Meg akarom becsülni a családomat, a fiaimat, a férjemet, mindent. Mert mindezt megérdemeltem” - jelentette be a több mint két órás koncert végén Elton John, majd hozzátette, nem zárja ki, hogy a jövőben talán lesz egy "egyszeri dolog".