Zene

Jön az Eagles utolsó szárnyalása

2023.07.08. I 10:52
A zenekar bejelentette, több mint 50 évnyi turné és világszerte 150 millió eladott album után a közelgő The Long Goodbye turné az utolsó lesz a banda történetében. 

Miután több mint fél évszázadon át turnéztak aktívan, az Eagles bejelentette utolsó turnéjának dátumait. A The Long Goodbye elnevezésű turnén búcsúznak a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai. A Steely Dan nyitja meg a koncerteket, amelyek a tervek szerint szeptember 7-én kezdődnek a New York-i Madison Square Gardenben – írta a People.

„Az Eagles egy csodálatos, 52 éven át tartó karriert élt meg, a világ minden táján játszott az embereknek; életben tartotta a zenét a tragikus veszteségek, megrázkódtatások és sokféle probléma ellenére” − olvasható az együttes közleményében.

Jelenleg még csak az első 13 dátumot jelentették be, a jegyeket július 14-én, helyi idő szerint 10 órakor kezdik árusítani a turnéra, amelyen Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, valamint Vince Gill és Deacon Frey játszik.

„Annyi koncertet adunk mindenhol, amennyit a közönségünk megkíván. Pályafutásunk sokkal tovább tartott, mint azt bármelyikünk is álmodta volna. De mindennek eljön az ideje, és most bezárjuk a kört” − áll a közleményben.

A turné várhatóan 2025-ig tart. A zenekar tagjai megjegyezték, hogy a búcsúfutam még a tervezés fázisában van, további dátumokat később jelentenek be.