Sport

Ryan Reynolds bevásárolta magát az Alpine F1-es csapatába

2023.06.28. I 18:30
A Deadpool-filmeken elhíresült kanadai színész társával, Rob McElhenney-vel és befektetési alapokkal együtt 24 százalékos részesedést szerzett az istállóban.

Hollywood két színészcsillaga, Ryan Reynolds és Rob McElhenney az RR McReynolds Company LLC nevű cégükön keresztül a walesi labdarúgóklub, a Wrexham AFC tulajdonosai, amely az angol ötödosztályban szerepelt, amikor 2020-ban megvették. Noha az első közös idényben elmaradt a feljutás a negyedosztályba, a másodikban már sikerült.

A focisikereken felbuzdulva a Forma–1-be is beszáll Ryan Reynolds és Rob McElhenney, akik bevásárolták magukat az Alpine-csapatba. Ez az F1-es istálló jó befektetés lehet, Reynoldsék legalábbis így gondolták. A Maximum Effort Investments nevű cégükön keresztül 200 millió euróért (73,9 milliárd forintért) 24 százalékos részesedést vásároltak többek között az Otro Capital és a RedBird Capital Partners befektetési alappal összeállva.

A nagy cél, hogy 2022-vel kezdve 100 futamon belül a világbajnoki címre esélyes legyen az Alpine – ebből 30 verseny ment le eddig.