Magazin

Ádáz küzdelmet vív Michael J. Fox a Parkinson-kórral

2023.06.13. I 16:17
Michael J. Foxnál 1991-ben, 29 éves korában diagnosztizálták a Parkinson-kórt, azóta vív nap mint nap drámai csatákat a Vissza a jövőbe sztárja. Állapota azonban megállíthatatlanul romlik, erről maga a színész mesélt.

A színész 2020-ban vonult vissza a színészettől, akkor elmondta, hogy már nagyon nehezen memorizálja a szövegeket, ami szintén a merevséget és remegést, koordinációs nehézségeket okozó neurológiai rendellenesség miatt van. 

Michael J. Fox beszélt a Variety-nek a küzdelmeiről, a betegséggel vívott harcáról, miközben azt is elárulta, milyen sérüléseket szenvedett már el a betegsége következményeként. 

„Eltörtem a vállamat, a könyökömet, a kezemet. Volt egy fertőzésem, ami majdnem az ujjamba került. Összetürtem az arcomat és eltörtem a felkarcsontomat is" - mondta el a lapnak.

A Vissza a jövőbe sztárja azt is bevallotta, hogy nehéz volt kezelni a betegséget. Egész életében mentális egészségével küszködött, és sok személyes veszteséggel kellett megbirkóznia. Hogy ne szerezzen még több sérülést, Michaelnek a mindennapi életében sok segítségre van szüksége.