Párkapcsolat

Újra rátalált a szerelem Pártai Luciára

2023.06.09. I 12:16
Aigner Szilárd azt akarta, hogy párja később ne maradjon egyedül.

Teljesült Aigner Szilárd végakarata, egykori feleségének, Pártai Luciának ugyanis új párja van. A legendás meteorológus hat éve halt meg, mindössze néhány órával 70. születésnapja után. Lucia azt mondta, nagyon hálás azért, hogy hosszú évtizedeken át lehetett Szilárd hű társa, és nincs nap, hogy ne gondolnánk rá.

„Jó érzés, hogy mai napig sokan őrzik őt a lelkükben, és – rá emlékezve – használják az annyira jellemző »derűs napot« köszönést. Különösen nehéz volt, hogy oly' hirtelen távozott, sokáig beszélni sem tudtam róla.”

Luciának a munka egyfajta terápiaként működött: előadásokat tart kulturális, tudományos eseményeken, műsorokat vezet, és Szarvas város önkormányzati televíziójának is dolgozik.

A sorsnak és a munkájának köszönhetően megismerte Mihályt, akivel a magánéletben is társakká váltak.

„Misi nagyszerű ember, széleskörű tudása, embersége, „anyaszívű apasága” miatt is tisztelem, mindenben számíthatunk egymásra, s az örömöt, illetve a szomorúságot is együtt éljük meg. A lányok is családtagként szeretik, Lucia lányom tíz hónapos kisfiának, Aigner-Kovács Konrádnak fogadott, szerető nagypapája, és bizonyára így lesz majd a másik unokánkkal is, akit a lányom már a szíve alatt hord. Éva is szereti és felnéz rá, hiszen hatalmas szaktudásával segíti a munkánkat, ahogy mi az előrejelzésünkkel az övét.”

Mihálynak is vannak gyerekei, akikkel Lucia szintén nagyon jó kapcsolatot ápol. Lucia azért is hálás a férfinek, amiért Mihály olyan jól viseli, hogy máig mozgalmas életet él, folyton utazik, dolgozik, gondját viseli az édesanyjának, a legidősebb Luciának, valamint viszi a lányokkal közös céget.