Párkapcsolat

Peller Mariannának és férjének párterápia segíthet az újrakezdésben

2023.06.06. I 15:33
Hosszú időbe telik majd – és elképzelhető, hogy szakember segítségére is szükség lesz –, hogy megmentsék a házasságukat.

A Reggeli műsorvezetője, Peller Mariann és férje, Juni György még nem adta be a válási papírokat. A magyarázat az, hogy rájöttek, talán mégsem jó döntés elengedni egymás kezét. A Blikk által megkérdezett párkapcsolati szakértő szerint azonban ez hosszú és olykor fájdalmas folyamat lehet.

– Nincs könnyű dolguk, hiszen oka van annak, hogy korábban úgy döntöttek, kilépnek a házasságukból. Bizonyára valami nem működött jól, és azt nehéz lesz megjavítani. Mind a kettőjüknek vannak sérelmei, ezeket muszáj lesz feltárniuk, őszintén elmondaniuk és türelmesen végighallgatni egymást. Még akkor is, ha nem érzik jogosnak vagy épp nagyon fáj nekik – magyarázta la Blikknek Rist Lilla pszichológus.

– Ebben a legjobban a párterápia és a sok együtt töltött idő segíthet nekik. Azt szoktam javasolni, ilyenkor töltsenek minél több időt először a családjukkal, a barátaikkal, majd randizzanak kettesben, ismerjék meg egymást újra, hogy megint kialakulhasson vagy feléledhessen az a szerelem, amit egykor éreztek egymás iránt.