Divat

Bikini minden testalkatra: hogyan „rejthetjük el” a karantén alatt felkúszott kilókat?

2020.06.18. I 14:30
Most, hogy megszűnt a vészhelyzet Magyarországon, végre lehetőség nyílik megszervezni az idei nyaralást! Többségünk talán nem szívesen mutatkozik fürdőruhában a karantén után, de őszintén, ki tud ellenállni egy kis napozásnak? Ráadásul, ha az alakunknak megfelelő, jó szabásvonalú fürdőruhát választunk, a home office alatt felkúszott kilók miatt sem kell aggódnunk. Lássuk, optikailag hogyan csökkenthető a testsúly egy előnyös fürdőruhafazonnal!
Kis mellek

Ha azt szeretnéd, hogy a melled optikailag nagyobbnak látsszon, akkor a következő trükköket javaslom. Mindenképp a háromszög alakú felsőrészre essen a választásod, nézz szét a szivacsos vagy push up-os modellek között. A felsőrészen a redő, a ránc, a fodor, a feltűnő minta, a vízszintes csíkozás és az élénk szín szintén kiemeli a mellkasi részt, és teltebb vonalakat kölcsönöz. Jó trükk az is, ha az alsórész sötétebb árnyalatú, mint a felső. 
Nagyobb keblek

Ha mellhangsúlyos alkatod van, és kétrészes fürdőruhát szeretnél hordani, válassz olyan felsőrészt, amely melltartó fazonú, és széles vagy kiszélesedő a vállpántja. A nyakpántos fazon kifejezetten jó döntés. 

Az egyrészes fazonnál is fontos, hogy jól tartson a pánt. Optikailag az is kicsinyíti a melleket, ha a fürdőruha a mellrészen sötétebb, mell alatt világosabb színű.
Erős popsik

Ha csípőben erős a testalkatod, a felsőtestedre helyezd a hangsúlyt. Amennyiben külön alsót és felsőt veszel, a felső legyen színes mintás, az alsó pedig színben harmonizáló, sötétebb, egyszínű darab, lehetőleg széles pántokkal. Kereshetsz olyan egyrészest is, ami aszimmetrikus, függőleges vagy ferde vonalakkal mintázott. Ezen túl jó megoldás lehet a dekoltázs kiemelése is, így elvonhatod a figyelmet a hátsódról.
Rövid lábak

Vékony, rövid lábaknál a különböző színű, függőleges csíkok, minták, a magasabban felszabott, combkivágású fazonok vagy a vékony oldalpántos, megkötős alsórészek nyújtják az alakot. Erős rövid láb és vastag combok esetén is jó választás a függőleges csíkozás. Ha a egyrészes fürdőruhát szeretnél, akkor a mélyebb nyakkivágásra érdemes még figyelned. 
Egyenes derék

Ha a derekad és a csípőd körülbelül ugyanolyan széles, hordj élénk színű kétrészest. Az alsórész érjen a csípőd vonaláig! Lehet rajta díszítés vagy kötés is, ami optikailag szétválasztja a csípődet a derekadtól. 

Ha egyrészes darabot szeretnél, válassz olyat, aminek van külön derékrésze, vagy eltérő színű, vízszintes csíkozással emeli ki a derékvonalat. 
Telt idomok

Ha a teltkarcsú nők táborát népszerűsíted, fordítsd előnyödre a kerekded idomaidat! Az egyrészes fürdőruhák közül azokat a fazonokat keresd, amiknek a hasi részét extra gumírozással látták el, vagy az optikai hatásért mindkét oldalvonalnál sötétebb (akár fekete) sávot varrtak bele. Kerüld a nagy mintákat, helyette a hosszanti, sávosan elhelyezkedő, apró mintákat, csíkokat, vagy az egyszínű fürdőruhákat válaszd. 

A bikiniknél a 60-as évek divatirányzata köszönt vissza a szuper nőies magas derekú bugyival. A jó tartást biztosító anyagok, a szélesebb pántok és a megfelelő kosárméret biztosítja a tökéletes komfortot napozás és úszás közben.
Máté Ildikó stylist írása