Divat

Hajba fonva, táskára kötve, cipőbe fűzve: viseld úgy a kendőd, mint még soha!

2020.06.12. I 12:41
Hordhatod a hajadban, a derekadon, cipőfűző helyett, de akár a táskádat is feldobhatod vele! Egy színes, gazdagon díszített kendő kiemeli az egyszínű szettet, egy egyszínű darab pedig remekül mutathat egy színesebb ruhával. Ha régi holmikkal kombinálod, olyan hatást kelt, mintha idei darabokat újítottál volna be. 
Szinte minden alkalomhoz és napszakhoz passzol: hivatalos ügyintézéshez, hétvégi kiránduláshoz, egy délelőtti kávézáshoz és az esti szórakozáshoz is viselhető, feltéve, ha megtalálod a helyzethez és a szettedhez illő darabot! Használhatod hajpántként, megkötheted a nyakadban, belefonhatod a hajadba vagy össze is foghatod vele a copfod. Nézzünk pár konkrét példát, hogyan tudod beépíteni a ruhatáradba!
Elegáns utcai öltözetnél a rövid kendő a nyakba kötve egy inggel vagy akár egy pólóval is remekül harmonizál. Ez a kombináció egy csipetnyi eleganciát kölcsönöz a szettednek.
Egy nagyobb méretű kendő nyáron nyakba kötve toppként is megállja a helyét, ha pedig lecsúsztatod a derekadra, akkor máris szoknya lesz belőle. Tengerparti viseletként vagy fesztiválszettként is ütős!
Ha összefonod, tekered vagy csomózod, belefűzheted a nadrágod vagy a szoknyád övbújtatójába, és máris egy egyedi és vagány szerelést kapsz. 
A hosszabb, szélesebb kendőket a válladra terítve viselheted stólaként is alkalmi ruhákhoz. 
A hétköznapi szettet különlegessé teheti, ha a táskádra kötöd. Ügyelj a részletekre! Fontos, hogy a színek és a minták passzoljanak egymáshoz. Ha egy nagyobb méretű kendőt választasz, akkor egy hűvös nyári estén a válladra is terítheted, így két legyet ütsz egy csapásra!
Gondoltál már arra, hogy óraszíjként hordd, vagy hagyományos cipőfűző helyett viseld?
Máté Ildikó stylist összeállítása