Életmód

A karantén legerotikusabb ruhadarabja címet a szürke melegítő naci nyerte

2020.06.02. I 13:56
Van egy téma, amelyről bár beismerem, nem vetekszik a koronavírussal kapcsolatos hírekkel, sem a menekültek helyzetével, sem a globális felmelegedéssel, azért mégiscsak furcsa, hogy soha, egyetlen magyar nyelven megjelent publikáció nem szentelt figyelmet neki. Kissé talán pimasz, sokak számára arcpirító, másoknak egyenesen skandallum – de a topic nem más, mint a szürke melegítő jelenség, avagy a #GreySweatPants, amely hashtagként és mémekkel egyaránt dominálja a nemzetközi közösségi médiumokat. 
Legyünk őszinték, két és fél hónap karantén-korszak közepedte, úgy, hogy a social media kihasználtsága közel 50%-kal emelkedett, evidens, hogy – a házi kovász mellett – az egyik legfelkapottabb téma a szex volt. A többségünk szeret enni, szexelni és társasági életet élni, így nem csoda, ha szenvedélyeink előbb-utóbb kellemesen keveredtek, ráadásul hiszem, még jót is tett mindez a közösségi médiának, hiszen a tárgyiasított testek, és a telibe-pornó mellett egy új, afféle valódi, hús-vér szexualitás került előtérbe.
 
Itt jött be a képbe a #GreySweatPantsChallenge, amelyhez összesen két összetevőre van szükség: egy szürke melegítőnadrágra, és egy péniszre. Alsónadrágra nincs, természetesen. Pasik tízezrei húznak fel egy egyszerű, szürke tréning gatyát, majd flangálnak a telefon kamerája előtt pár másodpercet, és bumm, máris robban az internet. A merészebbek ugróköteleznek, vagy felüléseket végeznek, sőt, mostanra a nők is rákaptak a küldetés teljesítésére, miután jó néhány férfi megjegyezte: nem csak a lányokat, a férfiakat is beindítja a világ talán korábban legkevésbé szexinek titulált viselete. 
És bár a #GreySweatPantsSeason természetesen az LMBTQ társadalmat is megmozgatja, a legszebb benne talán az, hogy azok a nők, akik eddig úgy érezték, egy viráglelkű nőtől elfogadhatatlan, ha erotikus tartalmat követ a neten, végre büntetlenül görgethetnek: a szürke melcsi szexi, ugyanakkor ironikus is, ártatlan és ártalmatlan, mégis átkozottul érzéki és érzékletes. Nem meglepő, hogy a topic mémjei többnyire a hölgyek reakcióit elemzik – ezekből válogattam most, kedvenceimet egy csokorba gyűjtve, először magyar nyelven. És persze a kedvencem: 

„Mikor szürke melegítőt, és fehér pólót vesz fel, azért kérdezz rá: Mégis mit képzelsz magadról, hová készülsz ilyen ribancos szerelésben?!” 

A trendből természetesen a celebek sem maradhattak ki, Justin Theroux vagy David Beckham is csatlakoztak a kihíváshoz, és az Elle magazintól a BuzzFeedig tucatnyi sajtóorgánum támogatta a tényt: a #SzürkeMelegítőNaci jelenség immáron megkerülhetetlen. És nincs ezzel semmi baj – legnagyobb előnye, hogy végre egy olyan fenomént kapcsolunk a szexualitáshoz, amelyhez nem kell kockahasra gyúrtnak, vagy irreálisan sima bőrűre filterezettnek lenni: szürke dzsoggingot bárki viselhet, legyen jómódú, vagy szegény, ezüstróka, vagy fiatal csődör, és nem kell hozzá hosszú órákon át piperkőcködni, ellenkezőleg: gyakorlatilag karantén-kompatibilis.
 
Steiner Kristóf írása