Talkshow

Szulák Andi: „Én az a generáció vagyok, aki ha megnyilvánul, annak kell, hogy súlya legyen”

2020.05.31. I 23:03
„Iszonyatosan sokat dolgozom itthon” – árulta el Szulák Andi az Akarsz beszélni róla? adásában. Jelenleg az otthoni teendői kötik le, a beszélgetés előtt például épp bodzaszörpöt készített a barátainak. „A feszültséget is úgy vezetem le, hogy sütök-főzök!” - tette hozzá, majd a szakmai feladataival töltött óráiról is mesélt. Az Operettszínházzal, a Madách Színházzal és a Játékszínnel is dolgozott videós megjelenéseken a karantén idején. 
Andi szerint nagy volt a zaj az online térben a karantén időszak alatt, ezért ő csak a legfontosabb projektekben vett részt. „Én az a generáció vagyok, aki ha megnyilvánul, akkor annak kell, hogy súlya legyen” – jelentette ki a színésznő, majd hozzátette: mindig alaposan átrágja magában a véleményét, megosztja a hozzá közel állókkal, majd kulturáltan fogalmazza meg azt mások előtt. 

„Nem szeretek drámakirálynő lenni, de véleményem, az van!” 

– mondta mosolyogva.

Alkotás nélkül nem megy

„Ha az embert nem perzseli folyamatosan egy belső tűz, akkor nem jó hivatást választott!” – vélekedik Andi, aki úgy látja, a művészek számára a hivatásuk a drog, a lelküket pedig meg kell simogatni azzal, hogy valaki megnézi, meghallgatja, megtapsolja őket. Szerinte azért találták maguknak ezt a hivatást, vagy fordítva, mert e nélkül nem nagyon fedeznék fel a hétköznapokban a létezésük valós értelmét. Ő, ha nem énekelhetne, játszhatna, akkor festene, rajzolna, szobrászkodna. A gasztronómiát és a kézimunkázást is az alkotóművészetek közé sorolja, és gyakorolja is mindkettőt.

Anya-lánya harmónia

Várkonyi és Szulák Andi anno egy hét különbséggel szült, egykorúak a kis kamasz lányaik, így adta magát a kérdés az Akarsz beszélni róla? műsorvezetője szerint, hogy hogyan jön ki Szulák Andi Rozinával.

 „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kisebb hullámvölgyek nem voltak, de tényleg nagyon picire gondolj!” 

– mondta a művésznő, aki nagyon jó kapcsolatot ápol a lányával. Egy csapatot alkotnak, összedolgoznak, kiegészítik egymást. Rozina remekül tanul, és nem is esik nehezére.

„Én nagyon elégedett vagyok, és valahogy úgy érzem Andi, hogy ezek a magocskák, amiket én ez alatt a 13 év alatt elszórogattam, ezek jó táptalajba potyogtak, és talán még nem kiabálom el azt, hogy jól is szökkentek szárba”

Amikor azt érzed, minden szertefoszlik

A színésznő a nehéz időszak mentális terheiről is beszámolt. Azáltal, hogy nem tudott dolgozni, megtalálták a negatív érzések, gondolatok. „Úgy éreztem, hogy minden, amit ez alatt a nem tudom hány év alatt elértem, sikerek, ismertség, népszerűség, egzisztenciális körülmények, azok semmivé tudnak válni egyetlenegy pillanat alatt” - vallotta be, majd elárulta, az is aggasztotta, hogy mi történik, ha megbetegszenek. Erős társ híján partnerrel meg sem tudta osztani kételyeit, félelmeit, így úgy érezte, egyedül tolja a biciklit.  

A műsor végén a LifeTV-s időszakának boldog pillanatairól és frissen kötött barátságairól is mesélt. A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: