Talkshow

Hien: „Életem legszebb alkotói időszakát élem most meg"

2020.05.24. I 23:00
Várkonyi Andi ezúttal a New Yorkban élő Hiennel beszélgetett, aki elárulta, nagyon jó hatással van rá a jelenlegi helyzet, épp új lemezén dolgozik. Néhány munkáját otthonról is tudja folytatni, tanítványaival pedig áttértek a digitális oktatásra. Az énekesnő a koronavírus-járvány egyik gócpontjában él, ahol nagyon szigorúan veszik a szabályokat, de véleménye szerint ez más államokról nem mondható el. 
Hien a diplomája megszerzése után, tavaly júliusban költözött Bostonból New Yorkba. Döntésében közrejátszott, hogy itt kapott munkalehetőséget, valamint az is, hogy kulturálisan közelebb áll a szívéhez a New York-i környezet. 

A fiatal énekesnő sound designerként és dalszerzőként dolgozik, emellett heti két alkalommal Bronx szegény negyedeiben oktat zenét általános iskolákban. Hien elmondta, Amerikában is március közepén kezdték bezárni az iskolákat, ekkor döntött úgy, hogy digitális oktatásra vált, és munkáját otthonról fogja végezni. Ez idő alatt mindössze kétszer hagyta el a lakást.

„Nem könnyű ezt úgy tartani, hogy mentálisan épek maradjunk. Viszont szerintem egyértelmű, hogy ez az egyedüli megoldás, hogy ha mindenki otthon marad" 

- magyarázta. Hozzátette, nem minden állam viselkedett ilyen fegyelmezetten, de mivel New York volt a járvány egyik központja, ott az emberek betartották a szabályokat. 

Két kollégája is megbetegedett, egyikük egy hónap alatt épült fel. Ezzel kapcsolatban Hien elmondta: „Amikor a közvetlen környezetedben vannak életveszélyben, akkor veszed észre, hogy ez nem játék."

 „Életem legszebb alkotói időszakát élem most meg"

- jelentette ki Hien, aki szeretné ezt az időt készülő lemezére fordítani. Erről bővebben is mesélt ebben a videóban: