Divat

Ezt a kabátot vedd fel, ha divatos akarsz lenni a karantén után!

2020.05.21. I 23:08
Most, hogy már az ország minden területén enyhítették a korlátozásokat, egyre többen térünk vissza a home office-ból a normál kerékvágásba. Ideje búcsút inteni a melegítős korszaknak, és átnézni, milyen tavaszi kabátokkal tudjuk stílusossá tenni öltözékünket. Stylistunk, Máté Ildi összeszedte azokat a darabokat, amik idén tavasszal is divatosak. Jó hír, hogy a többségük biztosan megtalálható a te szekrényedben is!  
Bőr vagy bőrhatású kabát, blézer

A megunhatatlan bőrdzseki alapdarab, minden korosztály bátran viselheti, és nem utolsó sorban jól variálható különböző szettekkel. Viszont mielőtt még beszereznél egyet, érdemes átgondolnod, milyen színű ruhákat viselsz általában! Ha zömében fekete, fehér és szürke a ruhatárad, akkor a legjobb választás a fekete kabát. Ha színesebben öltözködsz, akkor a barnás vagy a púderes árnyalatból érdemes vásárolnod, ezt ugyanis könnyebb kombinálni más színű darabokkal. A legfontosabb mégis az, hogy egyéniségednek megfelelően válaszd ki a tökéletes dzsekit!

Szafari stílusú kabát

A szafari és a military stílus évről évre visszatér. A szafari irányzat az idei szezonban egy jól hordható utcai viseletté alakult át, amely egyszerre nőies és vagány. Színeiben a természetességet követi: a bézs, a földszínek és a dzsungel mintázata közül válogathatunk. Ennél a stílusnál szabadon engedheted fantáziádat, arra viszont ügyelj, hogy ne halmozd a mintákat és a színeket: a finom, harmonikus megjelenésre törekedj!
Blézer

Ebben az évben minden divatos lesz, ami színes, mintás, egyedi vagy extravagáns. Idén tavasszal őrületes szín- és mintakavalkáddal tör utat magának a blézer, és még így is nagyon jól variálható mindennel, amellett, hogy praktikus darabja marad gardróbodnak. 
Ballonkabát

Kötelező darab, ami nem hiányozhat egy női ruhásszekrényből sem. Ez az örök klasszikus szinte mindenkinek jól áll, hiszen a derékban karcsúsított vagy megkötős fazon gondoskodik a nőies megjelenésről. Sokoldalúan hordható, praktikus darab, ami megállja helyét a hétköznapi szetteknél és az elegáns megjelenésnél egyaránt. Ugyanolyan tökéletes a farmer-póló-balerina kombinációhoz, mint a kis fekete-magassarkú cipő párosításhoz. Érdemes egy bézs vagy valamilyen világosabb árnyalatot beszerezni, az ugyanis bármihez felvehető. Az idei trend különlegessége, hogy mintás és nagyon színes kombinációban is megjelentek.
Tweed vagy chanel kabát

A Coco Chanel nevével fémjelzett kosztüm az '50-es évek óta sok változáson esett át, de még mindig ikonikus darabnak számít. Az idei trend újítása a színekben, a mintákban, a különleges szabásvonalakban és a különböző stílusú nyak- és gallér megoldásokban rejlik. A jellegzetes gallér nélküli kiskabát a karcsú szabásvonalával visszafogott, elegáns és rendkívül nőies. Még az egyszerű farmer és fehér póló szettnek is finoman elegáns megjelenést nyújt. Arra viszont figyelj, hogy ne kombináld sportos és lezser darabokkal!
Farmerkabát

A farmerkabát néha kicsit eltűnik a divatból, de aztán újra előkerül, hiszen megunhatatlan darabról van szó. Éppen ezért a 10-20 évvel ezelőtt vásárolt darabokat is újra előveheted. Ha a lazább stílus híve vagy, akkor több darabot és fazont is beszerezhetsz, ami lehet csinosabb, lezserebb, virágos mintájú, hímzésekkel teli, szűk, rövidebb és hosszabb is. Egy biztos, garantáltan hű társad lesz az évek során.
Máté Ildikó stylist írása