Talkshow

Hatalmas öröm és nehéz pillanatok Németh Kristóféknál

2020.05.16. I 23:23
Németh Kristóf 12 éves fia szerint, amit jelenleg átélünk, azt 5 és fél hónapos öccse már a történelemkönyvéből tanulja majd. A színész is hasonlóképp gondolkodik erről az időszakról, ráadásul számára szakmailag is meghatározó a helyzet, főleg abból a szempontból, hogy a világtörténelemben talán először fordult elő, hogy az összes színháznak be kellett zárnia. Kristóf Várkonyi Andi új műsorában osztotta meg gondolatait és tapasztalatait a koronavírus-járványról. 
Optimistaként az Akarsz beszélni róla? adásában Kristóf elsősorban a helyzet pozitívumait emelte ki. 5 és fél hónapos fia, Levente például remekül érzi magát, ahogy Kristóf fogalmazott, „egyszerre három cseléd és szolga is ugrál körülötte, három udvari bolond van, aki őrzi minden pillanatát.” A színész 12 éves fia, Lóci is rengeteget segít a kicsi körül, végtelen szeretettel gondoskodik öccséről.

„Az, hogy most mindig együtt vagyunk, és minden pillanatot együtt élünk meg, én végtelenül azt érzékelem ebből, hogy számos csodát hozott és tartogatott ez az időszak, és az, hogy mindig egymásra tudunk figyelni, minden pillanatunkat és rezdülésünket együtt tudjuk megélni, ez csodálatos” 

– újságolta boldogan a kétgyermekes apuka.

Talán feleségének, Zitának a legnehezebb, rajta Kristóf már látja, hogy kezd fáradni. Ő szinte novemberben óta karanténban van, hiszen akkor született meg a kisfiuk, azóta otthon van a picivel. A fiúk természetesen minden erejükkel próbálják támogatni őt Levente gondozásában. A család többi tagja, például a nagyszülők is nehezen élik meg a helyzetet. Rosszul viselik, hogy most nem unokázhatnak, de komolyan veszik az óvintézkedéseket, és kivárnak. Pontosan emiatt történt az is, hogy Lóci és édesanyja hosszabb ideig nem tudott találkozni.

Mindent megtettek azért, hogy egészséges maradjon a család

Kristóf volt felesége, Niki háziorvos - néhány héttel ezelőttig aktívan találkozott páciensekkel, adott esetben koronavírus-gyanús betegekkel is. Március közepén Kristófék előnyaralásból érkeztek haza Lócival, aki közös megállapodás alapján, megelőzésképp egy hónapig nem találkozott édesanyjával. Ezt követően Niki letesztelte magát és Kristófékat is, majd miután mindenkinek negatív lett az eredménye, visszaállt a rend a családban.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza, a cikk pedig a videó után folytatódik:
Közönség nélkül nincs színház

Kristóf színházigazgatóként a helyzet szakmai oldaláról is beszélt. Szerinte hatalmas pozitívum, hogy ő és színésztársai is megtapasztalhatták, hogy az adminisztrációs feladatokhoz nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét. Most ezzel ütik el az időt, valamint minden erejükkel az újrakezdésre készülnek.

 „Ez egy olyan közeg, ahonnan reméljük persze mi, hogy mi hiányzunk a nézőinknek, de hogy a nézők hiányoznak nekünk, az egészen bizonyos” 

– jelentette ki Kristóf, aki szerint oda-vissza lévő kölcsönhatás a néző-színész kapcsolat. Többek között ez az oka annak is, hogy nincs két egyforma színházi előadás.

Jó tanács mindenkinek a folytatáshoz

„Én arra bátorítanék és kérnék mindenkit, hogy szeretettel, józan belátással, és a lelkének, a szívének a jobbik felét elővéve élje a mindennapjait, és az ostobaságot, a butaságot, a barbárságot és a rosszindulatot próbáljuk meg picit elnyomni magunkban” –  tanácsolta a színész.