Talkshow

Steiner Kristóf: „Sokat bíráltak azért, mert én jól érzem magam a jelenlegi helyzetben”

2020.05.10. I 08:33
Steiner Kristóf az Akarsz beszélni róla? adásában Várkonyi Andinak elárulta, a jelenlegi helyzet számára egy megvalósult álom. Kristóf görögországi otthonukból jelentkezett be, ahol most rengeteg ideje van kertészkedni, ültetni, és annyit írhat, amennyit csak szeretne.   
Még a karanténhelyzet előtt kalandosan alakult Steiner Kristófék élete, ugyanis nem térhettek haza görögországi otthonukba. Párját, Nimrodot nem akarták visszaengedni az Európai Unió területére, mert nem ismerték el a bejegyzett élettársi kapcsolatukról szóló bizonyítványt, így az egész folyamatot az elejéről kellett kezdeni. Egy darabig ott ragadtak Londonban, majd átutaztak Isztambulba. Mindeközben az erdélyi nagyszülein keresztül elindították a román állampolgárság megszerzéséhez kapcsolódó folyamatokat. Végigjárták a bürokratikus útvesztőt, így nagy nehezen hazatérhettek Görögországba. Amint megérkeztek, másnap le is zárták a határokat. 

Párjával akkor a legboldogabbak, amikor közel vannak a természethez – ezért választottak a görög kis falut, ahol már egy éve élnek. 

Kristóf mélyén együttérez azokkal, akik ebben a helyzetben most szenvednek, de neki személy szerint ez az élethelyzet, amiben egy hónapja vannak, egy megvalósult álom. Rengeteget tud írni, kertészkedni, ültetni és a social media felületeire is több ideje jut.

„Valahogy az volt abnormális, ahogy korábban éltem”

- tette hozzá Kristóf. 

Amikor azt mondta, mennyire jól érzi magát ebben a helyzetben, sokan kritizálták, hogy neki könnyű, mert nagyon szerencsés. Kristóf szerint mindenkinek a saját értékrendje szerint kell alakítani az életét - így tesz ő is. 

A bevételei megcsappantak, de görögországi életüket fenn tudják tartani a jelenlegi keresetükből is. 

A Steiner Kristóffal készült teljes beszélgetés itt visszanézhető: