Talkshow

Steiner Kristóf: „Sokat bíráltak azért, mert én jól érzem magam a jelenlegi helyzetben”

2020.05.09. I 23:00
Steiner Kristóf az Akarsz beszélni róla? adásában Várkonyi Andinak elárulta, a jelenlegi helyzet számára egy megvalósult álom. Kristóf görögországi otthonukból jelentkezett be, ahol most rengeteg ideje van kertészkedni, ültetni és annyit írhat, amennyit csak szeretne. 
Még a karanténhelyzet előtt kalandosan alakult Steiner Kristófék élete, ugyanis nem térhettek haza görögországi otthonukba. Párját, Nimrodot nem akarták visszaengedni az Európai Unió területére, mert nem ismerték el a bejegyzett élettársi kapcsolatukról szóló bizonyítványt és az egész folyamatot az elejéről kellett kezdeniük. Egy darabig ott ragadtak Londonban, majd átutaztak Isztambulba. Az erdélyi nagyszülei miatt beadták a kérelmet, hogy Nimrod román állampolgár lehessen, végül ennek segítségével térhettek haza. 

Megérkeztek Görögországba és másnap le is zárták a határokat. Párjával akkor a legboldogabbak, amikor közel vannak a természethez – ezért választották a görög kis falut, ahol már egy éve élnek. 

Mélyén együtt érez azokkal, akik ebben a helyzetben most szenvednek, de neki személyesen, ez az élethelyzet, amiben egy hónapja vannak egy megvalósult álom.  Rengeteget tud írni, kertészkedni, ültetni és a social media felületeivel is rendesen tud foglalkozni. 

„Valahogy az volt abnormális, ahogy korábban éltem”

 - tette hozzá Kristóf. 

Amikor azt mondta, mennyire jól érzi magát ebben a helyzetben sokan kritizálták, mert neki könnyű. Kristóf szerint mindenkinek a saját értékrendje szerint kell alakítani az életét - így tesz ő is. A bevételei megcsappantak, de görögországi életüket fent tudják tartani a jelenlegi keresetükből is.

 A Steiner Kristóffal készült teljes beszélgetés itt visszanézhető: