Talkshow

Keresztes Ildikóra inspirálóan hat a karanténhelyzet - különleges dal születik

2020.05.03. I 23:00
Keresztes Ildikónak nagyon hiányzik az utazás, a kollégái, a zenésztársai, a távol élő rokonai, mégis azt mondta, nagyon jól viseli a helyzetet. Az énekesnő rendszerez, szortíroz, adományoz, de még mindig lenne mit szétválogatnia. Várkonyi Andinak az Akarsz beszélni róla? adásában azt is elárulta, készül egy új dal, amiben szerzőként is közreműködik - erre korábban csak egyszer volt alkalom.
Keresztes Ildikó számára szokatlan a jelenlegi helyzet, ugyanis az elmúlt 30 év alatt nem volt olyan periódusa, amikor 3 hónapig pihenhetett, vagy azt csinálhatta volna, amit akart. 

Alapvetően jól viseli a jelenlegi helyzetet, sok mindent el tud intézni, amit korábban évekig nem tudott. Hiányzik neki az Erdélyben élő családja, a barátai, és a velük töltött idő, a zenésztársai, a kollégái és utazni is szeretett volna. Amíg ezekre nincs lehetősége, addig rendszerezi, szortírozza dolgait, sok mindent el is ajándékozott már. Ildikóra inspirálóan hat a helyzet, ennek eredménye, hogy készülőben van egy új dal:

„Most születik meg a második olyan dal, amiben szerzőként közreműködök.” 

Ildikó édesanyja és nagynénje együtt élnek, szintén abban a kerületben, ahol az énekesnő is, így most ő vásárol be nekik. Nagyon félti őket, így amiket megvesz, leteszi az ajtó előtt, és nem megy be a lakásba. Édesanyja kutyáját is ő gondozza ezekben az időkben. 

Az énekesnő elárulta azt is, nem sűrűn főzött korábban, de ez most változni látszik.

„Aki ismer, tudja, hogy tőlem a konyha elég távol áll.” 

Ez nem azt jelenti, hogy amibe belefog, az nem sikerül jól, mindössze azt, hogy a rohanós hétköznapjaiba ez nem fért bele. Most viszont elkezdett főzni, és nagyon élvezi. 

Ildikó igyekszik minden szabályt betartani, és habár nem fél, mégis úgy gondolja, jelen helyzetre is igaz, hogy: „jobb félni, mint megijedni.”

Az énekesnővel készült teljes beszélgetést itt lehet visszanézni: