Talkshow

Majka: „Én 10 éve nem vagyok itthon”

2020.05.02. I 23:06
Várkonyi Andi ezúttal annak járt utána, hogyan zajlik a karantén Majoroséknál. Majka szinte fel sem tudja idézni, mikor töltött utoljára otthon ennyi időt. Nehezen viseli, ha korlátozzák a szabadságát, de betartja az előírásokat, és családjának szenteli idejét. Mindemellett online kurzust végez, gitározni tanul és edz. 
Majka napszemüvegben jelentkezett be a teraszáról, és hamar megindokolta, miért takargatja a szemét. „A karanténban a 11 órás időpont az felér egy reggel 8-as időponttal, merthogy este tudod ilyenkor az ember sokat enged meg magának” – vallotta be a rapper, majd áttért arra, hogyan viseli a bezártságot. 

„Magánemberként a család szempontjából nem rossz. Én 10 éve nem vagyok itthon” 

– mondta Majka, aki most már több, mint egy hónapja keveset mozdul ki. Nagy szerencse, hogy kertes házban laknak, arról nem is beszélve, hogy a zárt lakóparkban tudnak kutyát sétáltatni vagy biciklizni is a gyerekekkel. A házban pedig főznek, társasjátékoznak, és mindent bepótolnak, amire korábban kevés idő jutott. A karantén árnyoldalai persze őt sem kerülik el:

„Érdekes helyzet, meg kell szokni, mert egyébként nekem az egyetlenegy dolog az életben, amitől rettegek, az az, hogy korlátozzák a szabadságomat, meg azt, hogy bárhova is tudjak menni, akkor és azt csináljak, amit én akarok, jelen esetben ez meg ugye fennáll”

 – magyarázta a zenész. Hiába nehéz, erőt vesz magán, és nem érti, sokan miért nem képesek erre. Úgy gondolja, azok, akik lázadnak a korlátozások ellen, modern, elkényelmesedett fickók, akik még nem láttak háborút. „Kicsit ilyen furcsa érzésem van, hogy okos emberek és gondolkodó emberek hogy gondolkozhatnak ilyen bután” – árulta el. 
Nála a gazdasági és pénzügyi érdeket háttérbe szorítja, ha emberéletekről van szó. 

„Azzal nem lehet megijeszteni, hogy akkor nem megyünk el fellépni idén, inkább ne haljon meg az a 10 ember, és idén ne legyen koncertünk nekünk, minthogy fordítva történjen” 

– jelentette ki.

Önfejlesztéssel és edzéssel üti el az időt

Nekiállt gitározni, online oktatásra fizetett elő és rendszeresen edz is. Mostanában nem épp egészséges ételeket főz, plusz hízékony alkat, ezért muszáj odafigyelnie a mozgásra, máskülönben nem érzi jól magát. „Nagyon vallom azt, hogy a gym az rendet tesz a testben és rendet tesz a fejben is, a 21. században elengedhetetlen, hogy valaki mozogjon, mert előbb-utóbb, ha nem szervi, akkor valami olyan mentális baja lesz, amiből nehezen jön ki, ha kijön egyáltalán” - elmélkedett a rapper.

Az énidő megvan, de veszteségek is akadnak

A család 260 négyzetméteren él, ehhez pedig még hozzájön a kert. Majkának van egy kis külön lakja a telken, oda félre tud vonulni. Tévéje, konzolja, stúdiója és edzőterme is van, itt kapcsolódik ki. Alapvetően nem eljárós, bulizós típus, a baráti társasága viszont eddig átjárt hozzá kártyázni hetente, kéthetente, ez hiányzik neki. Emellett egy elmaradó utazás is bántja. „Igazából a legjobban az fáj, hogy május negyedikén mentem volna Las Vegasba két hétre” – árulta el a kétgyerekes apuka.