Talkshow

Lovrencsics Gergő a zárt kapus meccsükről: „Nekünk ez nagyon nagy érvágás volt”

2020.05.02. I 23:00
Lovrencsics Gergő legnagyobb szerencséje, hogy kis csoportokban jelenleg is tud edzeni a csapata, de mindemellett hiányoznak nekik a mérkőzések és a szurkolóik. A magyar válogatott labdarúgó reméli, hogy be tudják fejezni a bajnokságot a pályán, pozitívan tekint a jövőbe. Hogy hogyan érinti a járvány okozta helyzet, és mit él át azóta, hogy nálunk is felütötte a fejét az új koronavírus, arról Várkonyi Andinak mesélt az Akarsz beszélni róla? legújabb adásában.  
„Először egy félelem lett úrrá úgymond rajtam, mert nem tudtam, meg nem tudta senki, hogy most mivel is állunk ugye szemben” 

– emlékezett vissza a Fradi csapatkapitánya. A Zalaegerszeg elleni mérkőzésük még szurkolók előtt zajlott, de már akkor lehetett hallani, hogy a vírus Magyarországra is elér előbb vagy utóbb. A következő héten kapták meg az infót, hogy csak zárt kapus mérkőzéseket játszhatnak, így léptek pályára a Kaposvár ellen. Később pedig jött a döntés, hogy elmaradnak a meccsek, Gergő azóta feleségével, és kisfiaival tölti a karantént. 

„A korlátozásokkal is tisztában vagyunk, a szabályokkal is tisztában vagyunk, így most már könnyebb… A félelem bennem van, de minimálisan, hiszen tudom azt, hogy mit lehet, mit nem, mit szabad, mit nem, és most jelen pillanatban könnyebb számomra, illetve a családom számára is” - mesélte Gergő.

„Nekünk ez nagyon nagy érvágás volt”

A Ferencváros labdarúgója elárulta, átlagban 10 ezren biztatják a csapatát a meccseken. A szurkolók jelenléte erőt ad nekik, még jobb játékra ösztönzi őket. 

„Nekem személy szerint, de a többieknek is, ez egy nagy segítség, átlök minket a holtponton, és akkor még jobban koncentrálunk, még jobban tudunk játszani, úgyhogy ez nekünk nagyon nagy érvágás volt” 

– utalt a focista arra, hogy a Kaposvár elleni meccsen szurkolók nélkül léptek pályára. 

„Most nem csak magunkra, a szeretteinkre, a szurkolóinkra ugyanúgy figyelnünk kell, vigyáznunk kell, ha ennek most jelen pillanatban az lenne az ára, hogy zárt kapuk mögött, de tudjuk azt, hogy tényleg biztonságban vannak a játékosok, és ezáltal a játékosok családjai, szerettei, barátai, akkor azt mondom, hogy rendben, csináljuk szurkolók nélkül” 

- szögezte le Gergő.
Folytatódnak a szinten tartó edzések

Csapatával jelenleg kis csoportokban, heti háromszor edzenek, betartva az előírásokat, szabályokat. Próbálják rotálni a csoportokat, ezáltal mindenki mindenkivel tud néhány szót váltani, még ha csak 6 méter távolságból is. A csapatkapitány elmondása szerint fizikálisan és mentálisan is egészséges mindegyikük, és ott segítik egymást, ahol tudják. A külföldi játékosokra különösen odafigyelnek, hiszen nekik most a szeretteik nélkül kell átvészelniük ezt az időszakot.

Gergő részletesen elmesélte Andinak, milyen szabályokat kell szem előtt tartaniuk az edzések kapcsán. Otthon öltöznek át, autóval mennek ki a pályára, belépés előtt megmérik a test-hőmérsékletüket. Ha 37,3 alatt vannak, akkor zöld lámpát kapnak, és közvetlenül az edzés előtt beléphetnek a pályára. Zárt helyiségben nem tartózkodnak, otthon zuhanyoznak.

Civakodó gyerekek, akik egész nap rohangálnának

Andi a szakmai beszámoló után arra kérte virtuális vendégét, meséljen a családja hétköznapjairól. Gergő fiai még picik, igazi energiabombák, és sajnos nem mindig törekszenek a békességre. „Az utóbbi időben van az, hogy mind a ketten ugyanazzal akarnak játszani, mind a ketten ugyanazt akarják csinálni, de az egyik nem hagyja a másiknak, hogy ugyanazzal játszanak és ugyanazt csinálják, ilyenkor kell anyunak és apunak közbe ugrani” – vázolta fel a probléma forrását a kétgyerekes apuka. Most kezdik érezni a fiaik között lévő kis korkülönbség (1 év 3 hónap) nehézségeit, de Gergő elmondása szerint jól kezelik a vitás helyzeteket. A legnagyobb nehézség számukra az, hogy kielégítsék a fiúk mozgásigényét. Kiviszik szaladgálni őket oda, ahol a madár se jár, de hamar ráunnak egy-egy helyre.

A folytatás hatalmas kérdőjel

A beszélgetés végén Andi rákérdezett, tudnak-e már valami arról, mikor léphetnek ismét pályára. Ugyan még nincs dátum arra, hogy mikor folytatódhat a bajnokság, Gergő mégis próbál pozitív maradni. 

„Úgy fogom fel, hogy azért edzek, mert akármikor elkezdődhet ez az egész, mert jobb lesz, és jó lesz és minden rendbe fog jönni. És azt fogják mondani nekem egy hónap múlva, hogy foci van, és gyerünk, hadd szóljon! Tehát én így készülök" 

- árulta el a csapatkapitány, aki alig várja, hogy meghallja a kezdősípszót.