Talkshow

Szandi: „Sütök, főzök és énekelek, ezzel próbálok gyógyítani lelkeket!”

2020.04.26. I 23:00
Szandit minden szerepe kapcsán érinti a karantén, anyaként, háziasszonyként, feleségként, és dolgozó nőként is alkalmazkodnia kell a kialakult helyzethez. Összességében vidáman telnek a hétköznapjaik a családdal, de veszekedések és piszkálódások időnként felütik a fejüket. Az énekesnő az Akarsz beszélni róla? női vendégeként mesélt Várkonyi Andinak arról, hogyan vészeli át ezt az időszakot. 
Szandiék ötfős családja próbálja a lehető legpozitívabban megélni ezt az időszakot: pingpongoznak, élvezik a teraszukat, sütögetni, bográcsozni készülnek, tehát próbálják kimaxolni a közösen töltött időt. Nagyon szeretik a házukat, 22 éve élnek itt, úgy alakították ki, hogy otthon érezzék magukat, így nem esik nehezükre, hogy sok időt töltsenek otthon. Persze ez nem azt jelenti, hogy fenékig tejfel náluk az élet:

„Nem mondom, hogy minden pillanatban mosolygunk és rózsaszín ködfelhőben úszunk, nem akarok egy ilyen nem igaz sztorit előadni neked, hogy tényleg reggel már mosolyogva ébredünk”

 - szögezte le Szandi. Veszekedés náluk is előfordul, főleg Blanka lányával, aki az érettségi időszak miatt jóval feszültebb a megszokottnál. Főként lelkileg támogatják őt, de a tanulásban is igyekeznek segíteni, ha épp szükséges.

Ugyan lánya most érettségizik, de Szandinak efelől nem kell aggódnia, ugyanis Blanka gimnáziuma nagyon jól kezeli a kialakult helyzetet. „Pont ma volt az igazgatóval egy rendkívüli osztályfőnöki órájuk, és olyan megnyugtató volt hallgatni, hogy tényleg biztos kezekben vannak a gyerekeink ott!” - lelkendezett Szandi, aki szerint a direktor egy igazi apa karakter.

Piszkálódás helyett válasszunk egy jó filmet

Szandi úgy látja, hogy az a legfontosabb ebben a helyzetben, hogy kommunikáljon a család, persze ilyenkor elkerülhetetlenek a súrlódások. „Pont tegnap volt az, hogy már elkezdtük piszkálni egymást. (…) És akkor egyszer csak mondta a Csabi - a férjem Csabi -, hogy gyerekek hagyjuk már ezt abba, hát tök gáz, rakjunk már be valami jó filmet. És akkor beraktunk egy jó filmet, és azonnal jó kedvünk lett” – mesélte Szandi. Azért is jó, hogy öten vannak, mert olyan nincs, hogy öt embernek egyszerre legyen rossz kedve, vagyis mindig van olyan, aki fel tudja vidítani a többieket.

„Olyankor, amikor picit rossz kedvem van, vagy picit borúsabban látom a jövőt, hogy úristen mi lesz velünk, akkor mindig belegondolok abba, hogy nálunk sokkal-sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek is vannak, akiknek tényleg kilátástalan az életük, és mondjuk napról napra éltek, és elveszítették a munkájukat, na nekik valóban nehéz” 

– jelentette ki Szandi, aki szerencsésnek mondhatja magát, mert nincsenek súlyos anyagai gondjaik.

Az énidőt nem szabad lefaragni!

Andi szerint a konfliktusok elkerülése könnyebb, ha mindenki megtartja a saját énidejét. Szandiék törekednek erre, szerencsére minden gyereküknek külön szobája van, így van hova elvonulniuk. A házukban kialakított stúdió pedig a szülők oázisa, ahol Csabi a napokban egy új zenei alapot is készített.

 „Nekünk művészeknek szükségünk van arra, hogy kibontakozzunk, hogy kiadjuk magunkból azokat az energiákat, amik bennünk vannak, és most egyszerűen a színpadon nem tudjuk, ezért nagyon nagy áldás nekünk az, hogy itt van a stúdió" - mesélte Szandi, aki zenéléssel és saját receptjei megosztásával próbálja segíteni a rajongóit.

„Sütök, főzök és énekelek, ezzel próbálok gyógyítani lelkeket!” 

- mondta derűsen az énekesnő. A vele készült teljes beszélgetés itt nézhető vissza: