Talkshow

Ördög Nóri az otthoni tanulásról: „Összefeszültünk Micivel, sírásig ment a dolog”

2020.04.26. I 23:00
Hogyan küzd meg egy állandó pörgésben lévő anyuka a koronavírus-járvány okozta helyzettel? Milyen kihívásokat görget elé a digitális oktatás és a kötelező tanár szerep? Várkonyi Andi új műsora, az Akarsz róla beszélni? első női vendégeként Ördög Nóri mesélt a mindennapjairól és a megküzdési technikáiról. 
A TV2 műsorvezetője rengeteget dolgozott az elmúlt időszakban, a hosszas forgatások után már nagyon vágyott arra, hogy családjának szentelhesse az idejét. Ebből a szempontból jókor jött számára a karantén. Maga a helyzet és a szükségszerű intézkedések bevezetése persze őt is megviselte, kiszolgáltatottságában elsírta magát, amikor megtudta, hogy bezárják az iskolákat. Ez a probléma őket is érinti, hiszen lánya, Mici most első osztályos: írni, olvasni, számolni tanul, amit Nóri szerint csak a suliban lehet elsajátítani. 

„Nagyon nehéz egy hétéves gyereknek elmagyarázni, hogy az egyébként ovis tesója miért játszik kint az udvaron, és neki miért kéne most még itt maradnia, feladatokat oldani és gyakorolni”

 – öntötte ki a lelkét Nóri, aki az első héten próbálta kihozni a maximumot az otthoni tanulásból, de ennek sajnos veszekedés lett a vége. „Összefeszültünk Micivel, sírásig ment a dolog” – árulta el az anyuka. Ezen a ponton jelezte neki a férje, Pali, hogy nem lenne jó, ha rámenne a maximalizmusára az anya-lánya kapcsolata.

Nórinak az is nehézséget jelent, hogy a tanár és az anya szerepe mellett a munkájával is tudjon haladni, sokszor nincs más megoldása, éjszakáznia kell. „Most nekem megint visszatért, hogy ha valamit el akarok nyugiban intézni, akkor szépen, altatás után valahogy kipöckölöm a szemeimet, és megpróbálom visszakínlódni magamat az üzemi hőmérsékletre, hogy tudjak valami hasznosat csinálni”- mesélte a műsorvezető. „Életemben nem voltam ennyire fáradt, mint most, zsong a fejem a nap végére” – tette hozzá.

Tehát a család egy percig sem unatkozik, már csak azért sem, mert a hétköznapi teendőkön túl Nóri és Pali vlogol, fotós tehetségkutatón dolgozik, sőt nemrég elkezdtek felújítani egy kisboltot is, méghozzá a saját kezükkel. Nagyon élvezik, hogy most egy kicsit együtt tudnak lenni, de örülni fognak, amikor majd végre mindenki mehet a maga dolgára.

 „Vége lesz, tudom, hogy vége lesz, szóval napfény felé arccal!” 

– zárta a beszélgetést bizakodva Nóri.

Az Akarsz beszélni róla? adásrészlete itt nézhető vissza: