Talkshow

Scherer Péter: „Nekem ez most egy meghosszabbított karácsony”

2020.04.25. I 23:00
Scherer Péter három lányával és feleségével Tihanyban tölti mindennapjait a koronavírus-járvány miatt. A színész most azon a környéken él, ahol annak idején felnőtt. Egyáltalán nem kesereg, igyekszik feltalálni magát ebben a helyzetben is. Hogy mivel üti el a szabadidejét arról Várkonyi Andival beszélgetett az Akarsz beszélni róla? adásában.  
Balatoni otthonukban, Tihanyban tölti mindennapjait Scherer Péter családjával, amiről azt mondta, olyan, mint egy meghosszabbított karácsony. 

„Ha az ember el tud tekinteni attól, hogy nincs munka és semmi bevétele, amitől mondjuk nem könnyű eltekinteni, de tegyük fel, hogy el tud ettől tekinteni, akkor tulajdonképpen ez most egy ilyen karácsony. Itt a család, lehet beszélgetni, játszani, társasozni, tévét nézni, filmeket nézni, olvasni, kertészkedni.”

„Bütykölős csávónak” tartja magát, ugyanis folyamatosan tesz-vesz a kertben, gallyakból kerék nélküli zsúrkocsit készít, de eszkábált már polcot is. 

Scherer Péter elmondta, 1-2 éve egy új korszak kezdődött az életében, amikor is folyamatos volt a hajtás. Ez most megszűnt a koronavírus miatt. „Én most itt megéreztem, hogy milyen az, amikor kicsit így csönd van körülötted, és tulajdonképpen nem egy rossz dolog” - mondta a színész.

„Ha visszaáll minden a régibe, muszáj lesz ugyanúgy tekerni” 

 - tette hozzá. Ugyanakkor nem biztos abban, hogy minden ugyanúgy fog-e visszaállni. 

Péter fél a vírustól, nem is szeretné elkapni, ugyanígy tart a haláltól is. Ugyanakkor ez másfajta félelem, nem ez az uralja napjait. 

A kollégákkal és a barátokkal tartják a kapcsolatot az online térben, és mivel erős a kötelék, így kibírják ezt a pár hetet. A munka viszont nagyon hiányzik neki. 

A színész elárulta, most ebből a helyzetből próbálja kihozni a maximumot, és igyekszik nem keseregni! 

A Scherer Péterrel készült teljes beszélgetés itt visszanézhető: