Talkshow

Nagy László: „A koronavírust tisztelni és elfogadni kell”

2020.04.25. I 23:00
Az Akarsz beszélni róla? első adásának vendége a tavaly visszavonult kézilabdázónk, Nagy László volt. Családjával balatoni otthonukban töltik a karantént, a nadrágszíjat ugyan ők is szorosabbra vették, de ezt leszámítva próbálják ugyanúgy élni életüket, mint eddig. A kézilabdázó szerint a legfontosabb az, hogy fogadjuk el a helyzetet, dolgozzuk fel fejben, és legyünk erősek!  
Laciék Budapestet hátrahagyva balatoni otthonukban töltik a karantén mindennapjait. A vírus terjedésének korábbi szakaszában rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, így a sport világa is tehetetlenül és bizonytalanul állt a helyzet előtt. 

„A legrosszabb ez a bizonytalanság volt, mert nem látta senki se, meg talán még most se látjuk reálisan a koronavírusnak a végkimenetelét, hogy mikor tetőzhet, és mikor hagyhatjuk már a hátunk mögött”

- mondta ezzel kapcsolatban Nagy László. 

A 2019-2020-as szezon a Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében véget ért, több nagy esemény átkerült későbbi időpontra. Az, hogy a versenynaptárba bekerült néhány dátum, már bizakodásra és tervezésre adhat okot a sportolóknak. 
 
A kézilabdázó elmondta, az elmúlt négy hétben többet volt otthon, mint az elmúlt húsz évben. Hálás most azért, hogy többet lehet családjával, és többet látja lányát, Debórát.

Kiemelte: 

„Ezt a koronavírust tisztelni és elfogadni kell, de az élet ugyanúgy megy tovább, és a legfontosabb az, hogy fejben dolgozzuk fel, és legyünk erősek.”

Nagy Lászlót és családját semmi nem nyomasztja, nem aggódnak. Úgy érzi, minden óvintézkedést betartanak, és odafigyelnek magukra. Napi szinten csak a kertbe mennek ki,  ezen kívül gyorsan elintézik a bevásárlást, amikor szükséges. 1-2 órás kiruccanást a kutyákkal szoktak megtenni, futva vagy biciklivel, és általában olyan helyeken járnak, ahol nincs sok ember. A nadrágszíjat ők is szorosabbra vették, de ugyanúgy élik az életüket. 

A sportoló szerint mindenki akkor fog elgondolkodni azon, milyen nehéz időszakon vagyunk túl, amikor már magunk mögött hagytuk a vírust. Amikor ezt túléltük egészségileg, gazdaságilag és társadalmilag is, akkor tudjuk majd átértékelni életünk további szakaszát - tette hozzá.

A Nagy Lászlóval készült teljes beszélgetés itt visszanézhető: