Talkshow

Szentesi Éva: „Váltottunk egy csókot, és soha többé nem találkoztunk”

2020.04.14. I 23:01
Nevetésből nem volt hiány a Nyugi! Köztünk marad... keddi adásában. Hamar egymásra hangolódott Szentesi Éva és Peller Mariann, akiket Szulák Andi sziámi ikreknek nevezett el, mert annyiszor egyezett a válaszuk. Cooky pedig hozta szórakoztató formáját, és elmesélt egy történet, miszerint egyszer élő adásban megkérdezett egy örömlányt arról, hogy mindig boldog-e.
A türelem rózsát terem? 

Ha valamit nagyon szeretnél, azt előbb-utóbb úgyis meg fogod szerezni, nem kell türelmetlennek lenni – vélekedett Cooky. A rádiós azért hozzátette, régen azonnal akart mindent, mostanra viszont megtanult várni. Mióta nyugodtabban, türelmesebben kezeli a dolgait, sokkal szebb az élete. 

Mariann is igazat adott Cookynak, ő is dolgozik azon, hogy türelmesebb legyen. A műsorvezető szerint, aminek meg kell történnie az életében, az úgyis megfog, minek siettetni? Ennek ellenére úgy érzi, nincs ideje, és egyszerűen siet élni.

Éva szereti megélni a pillanatokat, de minél többet akar belőlük. Egy ideje pedig azon gondolkodik, hogy legyen egy kiskutyája, de pont türelmetlensége miatt érzi úgy, hogy nem tudna vele megfelelően foglalkozni. Andi azt javasolta, legyen macskája, mert tőle rengeteget lehet tanulni. Cooky viszont merőben másképp gondolkodik a macska-kérdésről:
Szentesi Éva újraélné gyerekkorát

Szentesi Éva most sem panaszkodik, hiszen jelenleg is boldog az életével, azonban, ha tehetné, újraélné a gyerekkorát. Éva vidéken nevelkedett, és remek emlékeket őriz életének ezen szakaszából. Úgy fogalmazott, a gyerekkora olyan volt, mint egy mese. 
Mariannak és testvérének, Annának nem volt felhőtlen gyerekkora, a Peller-lányok ugyanis tinédzser korukban súlyfelesleggel küzdöttek, emiatt az udvarlók is elkerülték őket. Mariann örül, hogy ezen túl vannak, és most nagyon boldog. 

„Van egy gyönyörű párom, két gyönyörű gyerekem, azt csinálok, amit szeretek. Ez a pillanat, ahol most élek, ez a legszebb nekem”  

– summázta az életét elégedetten Cooky.

Példakép vagy inspiráló személy?

Mariannak több példaképe is van, aki a közvetlen környezetében él. A műsorvezető példaképként tekint a férjére, a testvérére és Szulák Andira is.
Éva rajongott Lady Dianáért, imádta az életét, kislány korában az ő posztere volt a falán. Megnézte az összes vele kapcsolatos dokumentumfilmet, és sokat olvasott is róla. Számára ő egy nagyon inspiráló ember volt.

Cooky egyik példaképe kreativitása miatt Michael Jackson, a másik személy, akire felnéz az Al Pacino, méghozzá azért, mert olyan pályafutást tudhat maga mögött, amit nem árnyékoltak be botrányok.

Sütit és/vagy sorozatot mindenkinek!

Cookyt sem a sorozatok, sem az új ruhák nem hozzák lázba. Annál inkább a süteményeknek, leginkább a francia desszerteknek nem tud ellenállni. Ezzel szemben Szentesi Éva és Peller Mariann igazi sorozatrajongó, alig várják, hogy új részeket nézhessenek meg kedvenceikből. 
Szentei Éva nem pusztán pocsolyába lépett, hanem pocsolyába feküdt

Évának gyerekkora óta határozott elképzelése van arról, milyen ruhát szeretne felvenni, miben érzi jól magát. Édesanyjával az ovis évzáróra készülődtek, és Évának olyan ruhát kellett felvennie, amit nagyon nem szeretett volna. Mivel semmivel sem tudta meggyőzni édesanyját a ruhacseréről, kiment és belefeküdt hófehér ruhájában a pocsolyába. 
Éváról kiderült továbbá, hogy millió éve szerelmes Brad Pittbe, és az is, hogy egyik tanárába is az volt. Felsőoktatási intézményben tanított, nem volt jóképű, de nagyon jó a humora. Éva évekkel később összefutott volt tanárával, aki elárulta, nagyon tetszett neki, de mivel más fiú udvarolt neki, nem mert lépni. 

„Váltottunk egy csókot, és soha többé nem találkoztunk” 

- emlékezett vissza a romantikus élményre.

Az örömlányok mindig boldogok?

Cookyról megtudtuk, hogy a katonaságban őrmesterként szolgált. Talán innen ered a katonás rend: nagyon vigyáz a dolgaira, szerinte már-már beteges is, amit csinál. Az autó ajtaját is inkább kinyitja párjának, nehogy műkörmével megsértse a festéket. 

A francia rádiós számtalan kellemes pillanatot okozott már azzal, hogy a mai napig vannak nehézségei a magyar nyelvvel. Na, de élő adásban megkérdezni egy örömlányt arról, hogy mindig boldog-e? Ez is csak Cooky fejéből pattanhatott ki:
A majdnem tévedhetetlen inga

Mariannt egyszer az Operettszínházban egy színésznő megkérdezte, miért nincs még jelmezben, hiszen folyamatosan összekeverik őt és testvérét, Annát. Mariann ilyenkor nem szeret magyarázkodni, ezért inkább azt válaszolta, hogy máris megy öltözni. 

„A színházban inkább már mindenkinek előre köszönök, nehogy azt higgyék, hogy Anna bunkó”

- tette hozzá. 
 
Mariann meg volt róla győződve, hogy lánya lesz, és az ingája is ezt mutatta, hiszen akarva akaratlanul, de befolyásolta akaratával. Hivatásában és férje kilétében azonban nem hibázott. Ezért Éva és Andi is kapva kapott az alkalmon, hogy nekik is ingázzon Mariann.