Talkshow

Csámcsogás, letaposott cipő és horkolás: ettől őrülnek meg Várkonyi Andi vendégei

2020.04.11. I 23:00
Megszoksz vagy megszöksz? Várkonyi Andi ezúttal annak járt utána, mi az, ami felett szemet lehet hunyni egy párkapcsolatban, és mi készteti menekülésre a vendégeit. Harsányi Levinél vége a dalnak, ha a nő nem köti ki a cipőfűzőjét, Szebeni Pisti nem tűri a csámcsogást, Vastag Csabi pedig teljes csöndre és rendre vágyik, amikor hazaér. 
Andi arra kérte vendégeit, most ne térjenek ki a megismerkedés és a járás kezdeti fázisára, hanem inkább az összeköltözéstől indítsák a gondolatmenetet. A házigazda közvéleménykutatást végzett a barátai, ismerősei körében, és összegyűjtött néhány sarkalatos pontot, ami problémát okozhat egy párkapcsolatban.

Az első ilyen a rendetlenség –  egy kutatás szerint a magyarok 80 százaléka nem bírja a kupit, így van ezzel Szebeni Pisti is. 

„Én a rendetlen embert szeretem, nem a rendetlenséget”

 – jelentette ki Levi, aki átlát a saját káoszán. Az énekes-műsorvezető szerint akkor buknak ki a másik hiányosságai, ha nem elég erős a szerelem. Őt például zavarná, ha a nő nem rakná el a saját ruháit vagy nem törölné le a morzsát. Pisti ebben egyetért, ugyanis házias típusnak tartja magát, így számára természetes, hogy a párja is odafigyel a rendre, tisztaságra.

„A rendet egyébként én is nagyon szeretem, sőt a rendben szerintem úgy globálisan az emberiség is jobban érzi magát” 

– csatlakozott a többiekhez Csabi.

„Nálunk összealvás van összeköltözés előtt, az nálam kardinális, hogy tudjak aludni azzal, akivel szeretnék majd nyitott szemmel is élni” 

– váltott témát Levi, akinél fontos szempont, hogy mennyi helyet foglal el a hölgy az ágyon, és horkol-e.

De mi a helyzet a cipő levételével? Levinél már az is gondot jelent, ha a hölgy nem fűzi ki a cipőfűzőjét, csak kilép a lábbeliből. „Kegyetlen ez a csávó” – kommentálta Csabi a műsorvezető rigolyáját.

Pisti nem bírja, ha ordít a rádió, Csabi pedig a teljes csöndet szereti otthon, mert koncertek után sípoló füllel megy haza.

Arról is szó esett, számít-e, hogy egy hölgynek hány szexuális partnere volt korábban. Levi szerint az a jó, ha a szám kétjegyű. Csabi egyetért abban, hogy nincs azzal baj, ha valaki tapasztalt:
Levi bevallotta, hogy ő már korábban összeszámolta, hány nővel volt együtt, Csabi leszögezte, hogy nem minden esetre emlékszik, Pistinek pedig eszébe nem jutna visszavezetni, hogy kivel került szexuális kapcsolatba.

A csámcsogás mindhármukat kiakasztja, Pisti szerint ne is járjon a nő szája evés közben. Az állattartásról viszont megoszlanak a vélemények, Csabiék tartanak otthon kutyát, Pisti viszont nem tudja elképzelni, hogy lakáson belül velük éljen egy négylábú. Levi Andihoz hasonlóan inkább kutyás, de az ágyába nem engedné az állatot. Egy sztorit is mesélt arról, hogyan maradt a nyakán egy shar pei egy szakítás után:
Arra jutottak, hogy kutyát tartani nagy felelősség, de mi a helyzet a gyerekvállalással? Pisti meglepte Andit, amikor elmesélte, hogy sok barátjának ért véget a kapcsolata azért, mert a párjuk még nem akart gyereket:
Csabi kitért arra, neki eddig a gyerekvállalás túl nagy falatnak tűnt, úgy érezte, nem neki való. Levente érti miről beszél az énekes, ő maga 30 évesen el sem tudta volna képzelni, hogy apa legyen. Két-három helyzet elő is fordult az életében, amikor terhes lett a párja, és úgy döntöttek, nem tartják meg a babát. Az első gyereke érkezése szintén véletlenszerű volt, 37 éves volt, amikor megszületett a fia:
Pisti óva int mindenkit, ami a kitolt gyerekvállalást illeti: 45 évesen már nem olyan könnyű letérdelni a gyerek mellé autókat tologatni. Úgy gondolja, azt is számításba kell venni, hány évesek lesznek a szülők, mire felnő a gyerek. Ugyanakkor belátja, nem minden életstílusba fér bele a családalapítás.

Nem sokkal később megérkezett a meglepetésvendég is, méghozzá Nagy Adri személyében. Andi indítványozta, hogy a gyerektéma kivesézése után arról beszéljenek, mi a helyzet akkor, ha a szülők nem fogadják el a gyerekük új párját. Csabi életében ez már sokszor okozott problémát, úgy látja, általában a fiús anyukák fogékonyak erre. 

„Az egy kellemetlenség, hogy ha valakinek nem tetszik valami, de szerintem saját magadról csak te dönthetsz”

 – foglalta össze álláspontját Csabi, aki önvédelemből ilyen helyzetekben inkább magát választja, és nem mások véleményének próbál eleget tenni. Pistinek meggyőződése, hogy ha konfliktushelyzet alakul ki a család és az új pár között, akkor ott nincs mit tenni, azt nem éli túl a kapcsolat.

Levi azt vallja, mindenki egy csomagban érkezik a saját barátaival, testvéreivel, szüleivel – így nála íratlan szabály, hogy el kell fogadni ezeket az embereket is. Cserébe ő is ugyanezt várja el.

„Ha én újraszületnék, biztos, hogy szép nőnek… Viszont én durván kihasználnám, nagyon. Tehát én nem tudom elítélni a hölgyeket, sőt” 

– jelentette ki Levi, kommentárját pedig hangos nevetés követte. Pisti szerint ott mutatkozik meg igazán maga a nő vagy a párkapcsolat, ha a férfi elveszíti a munkáját. Adri úgy gondolja, ilyenkor fontos szempont, hogy a nő dolgozik-e, van-e megtakarítása, önálló-e. Ezen a ponton Levi és Pisti közbeszólt: náluk elvárás, hogy a nő dolgozzon.

A szokásos igen-nem táblás játék során kitértek arra, meg tudnák-e szokni, ha a párjuk felesleges dolgokra költene. Csak Pisti tudna szemet hunyni efelett. Egyikük sem viselné el, ha a párjuk megjegyzéseket tenne rájuk. Mi több, Adrival fordult már elő, hogy pont ezért hagyott faképnél egy férfit:
Végezetül pedig itt egy örök érvényű jó tanács Harsányi Leventétől, amin mindannyiunknak érdemes elgondolkodni: