Talkshow

„Kint, egyedül, sötét, halottak” - Wolf Kati elárulta, milyen rémálmok gyötörték

2020.03.31. I 23:00
Énekesek minden székben! Szulák Andi ezúttal Wolf Katit, Lolát és Papp Ferit látta vendégül a Nyugi! Köztünk marad… legújabb adásában. Hogy milyen rémálmokkal küzd az Eurovíziós Dalfesztivál sztárja, miért retteg a kábeles mikrofonoktól a tinisztárból lett énekesnő-műsorvezető, és mit kezdene az életével az Irigy Hónaljmirigy sztárja, ha 200 évig élne – összefoglalónkból kiderül! 
Azt a munkát végzik a vendégek, amiről már gyerekként is álmodoztak? Hát, persze! A műsor első kérdése kapcsán elárulták, mindhármuk elégedett a karrierjével. Feri mindig is az osztály bohóca típusba sorolta magát, a zenekara is a hülyéskedésről szólt kezdetben, aztán idővel nagyobb lett a tét. Alsós korában kapta az első gitárját, igaz akkor még be sem tudta hangolni, énekelni pedig autodidakta módon tanult.

„Háromévesen énekesnő és ügyvéd akartam lenni” 

– mesélte Lola. Utóbbi terve egy népszerű sorozat nyomán szövődött: úgy látta, az ügyvédek sokat beszélhetnek, és mindig a középpontban vannak. Amikor gyerekként kipróbálta a műsorvezetést, rájött, hogy ez is hasonló szakma. 

A családi legendárium szerint Kati előbb kezdett énekelni, mint beszélni. 

„Most is az van, hogy állandóan dünnyögök, a konyhában is, ami egyébként pusztító az otthoniaknak” 

– vallotta be az énekesnő, aki gyerekként a tánccal is szemezett.

A gondolatolvasás, a repülés és az időutazás közül melyik szuperképességet választanák az énekesek? Lola a repülés mellett döntene, ugyanis nem akar tudni mások negatív gondolatairól, és a jövőbe sem tekintene. Kati az időutazás képességére voksolt: az énekesnő visszamenne az időben, de csak úgy, ha változtathatna egy-két dolgon. 

„Előre semmiképp nem szeretnék utazni, nem akarom tudni, mi lesz, vissza igen, de csak ha igazgathatok rajta egy kicsit”

 – szögezte le. 

„Mindenki mondja ki, amit akar, amit nem, az meg hadd legyen az övé” –

véleményezte a gondolatolvasást Kati, aki egyébként repülni sem szeret. Feri szintén visszamenne az időben, mert nagyon szereti a történelmet, és kíváncsi rá, tényleg úgy történtek-e a dolgok, ahogy azt megírták a régiek.

A következő kérdés szintén a múltra vonatkozott, Katiról, Loláról és Feriről is kiderült, hogy van olyan döntés az életükben, amit utólag megbántak. 

„Van olyan döntésem, ami miatt rossz érzésem van, de akkor, abban a pillanatban mindig a legjobb szándék vagy a legjobb érzés szerint döntöttem, ami lehet, hogy két perc múlva vagy 10 év múlva egy rossz döntésnek minősül” 

– magyarázta Kati. Visszagondolva sajnálja, hogy a tehetségkutatós időszaka után nem előbb állt át a fél playback-es koncertekről a zenekaros fellépésekre. Hozzá kell tenni, hogy mielőtt befutott volna, csak zenekaros fellépései voltak. Lola szerint az a legrosszabb, ha nem döntünk sehogy, ez nem jellemző rá, olyan viszont volt, hogy nem döntött időben: például nem akkor zárt le egy barátságot, amikor időszerű lett volna. Feri egyetértett az énekesnővel, vele is előfordult, hogy a kelleténél tovább tartott az életében egy állítólagos barátot:
A vendégek az álmokról is beszélgettek. Feri mindig is irigyelte azokat, akik emlékeznek az álmaikra, ám mostanság vele is előfordul ugyanez. Legutóbb egy szórakozóhelyről álmodott, ahol vélhetőleg a zenekarával léptek fel – reméli valóra válik ez a jelenet. Lola nagyon élénken álmodik, ha épp valami rosszat csinál a párja, annyira intenzíven éli meg az álombéli helyzetet, hogy képes másnap órákig haragudni rá. Szerencsére a pasija jól kezeli ezt. Katinak több visszatérő rémálma volt gyerekként, az egyiket nemrég sikerült leküzdenie:
Mihez kezdenének a sztárok, ha 200 évig élhetnének? Kati és Feri utazgatna, az énekesnő Európát járná be, különösen az északi országokat, azt mondja, ott szívesen élne is. Az Irigy Hónaljmirigy zenésze már sok helyre eljutott, de mivel imádja a történelmet, még több tájat bejárna. Lola alapítana egy hatalmas családot, remélve, hogy a rokonai is öröklik a szuperképességet, és ők is sokáig élnek.

Wolf Kati egy meghatározó gyerekkori emlékéről mesélt. Egy 120 fős házibulit rendezett tiniként, amikor a házuk előtt megjelent a szentendrei gengszter brigád is:
Loláról kiderült, hogy három gimnáziumba járt összesen: volt olyan magánsuli, ami bezárt, de olyan iskola is akadt, ahol nem engedték, hogy Lola a karrierje miatt hiányozzon. Az énekesnő egyszerűen kisétált a kapun, és nem adta fel az álmát. Az utolsó két osztályt egy év alatt fejezte be.  Azt is elmesélte, miért fél a kábeles mikronofoktól:
Papp Feri egy régi Mirigy-sztorit kapott elő a tarsolyából. Hogy hogy lehet az, hogy 25 éve egy alkalommal közönség nélkül koncertezett a banda, az a videóból kiderül: