Talkshow

Csonka András: „Voltam csöves is, meg digó is, hogy senki ne közösítsen ki”

2020.03.30. I 23:00
Czutor Zoli semmit sem bánt meg az életében, Szűcs Gabi tudja, hogy jobban ki kellett volna állnia magáért, Csonka András pedig mindent megtett azért, hogy elfogadják és szeressék, ma viszont már másképp tenne. A Nyugi! Köztünk marad... vendégei üzentek 18 éves kori önmaguknak. 
Az első kérdés kapcsán arról beszélgettek a vendégek, vajon miért nem segítenek szívesen az emberek ismeretlenül egymáson? Czutor Zoli szerint azért, mert félnek, hogy nem lesz viszonozva. Gabi és Bandi szerint azért, mert észre sem veszik, ha valakinek segítségre van szüksége. 

„Az érzéketlenség, mint olyan, ma egy nagyon divatossá váló fogalom. És borzasztó elkeserítő, ami zajlik. Hihetetlen mértéket öltött a közöny”

 - fejtette ki véleményét Csonka András. 

Czutor Zoli belátta, nem feltétlen a viszonzás miatt, de mégis félünk segíteni. Vagy félünk attól, hogy segítenénk egy idegenen, de mi kerülünk megalázó helyzetbe, mert esetleg rosszul mértük fel a helyzetet, és az illetőnek másra lett volna szüksége - magyarázta. Csonka András szerint viszont ez nem is félelem, sokkal inkább gyávaság. 

Szulák Andi is szívesen segít másokon, ha kell pénzzel is. A műsorvezetővel előfordult, hogy úgy adott valakinek „kölcsön”, hogy tudta, az illető nem lesz olyan helyzetben, hogy visszaadja, Andi mégis segített neki. Legnagyobb meglepetésére visszakapta az összeget. 

Czutor Zoli, ha végiggondolja az életét, cselekedeteit, nincs semmi, amit megbánt volna. 18 éves kori önmagának mégis azt üzenné, ne féljen, vágjon bele! 

„Én azért gyávább voltam" - reagált Csonka András. Hozzátette, volt már csöves, digó is, annak érdekében, hogy sehonnan ne közösítsék ki.
Gabi Andrással értett egyet, hogy sokszor nem állt ki magáért, pedig már akkor tudta, hogy ki kellett volna. Ő is inkább belesüppedt a helyzetekbe, hogy inkább kedveljék őt. Zoli hozzátette, ő soha semmit nem tesz azért, hogy szeressék, viszont megsértődik, ha ez nem így van.

Gabi a pénzügyi problémákról nem beszélne nyilvánosság előtt. Amikor erről olvas a közösségi médiában, hogy valaki a pénzügyi nehézségeit részletezi, az őt zavarba hozza. Csonka András szerint a hálószobatitkok nem tartoznak mindenkire. Őt sem érdekli mások szerelmi élete, holott sokszor olvashat erről a közösségi médiában. Zoli ösztönből, zsigerből bármit kimond. Később persze rájön, hogy ezt vagy azt nem kellett volna elmondania bizonyos embereknek.

Zoli egyszer feleségének azt az SMS-t szerette volna elküldeni, hogy „Mindjárt ott vagyok, tündérkém!”. A telefon automatikus korrekciója azonban a tündérkét tintahallá javította ki. Így ez a becenév már vissza-visszatér az életükben. 

A Nyugi! Köztünk marad… eddigi vendégei közül sokan meséltek már olyan sztorit, hogy azért volt több ellenőrzőjük, hogy a rossz jegyeket eltitkolhassák, vagy igazolásokat írhassanak szüleik helyett. Czutor Zolinak is több ellenőrzője volt, ő azonban semmit nem akart eltitkolni szülei elől, pusztán olyan sok beírást kapott mindig, hogy egy ellenőrző kevésnek bizonyult. Volt, hogy 60 beírása volt egy évben.

Szulák Andi is bevallotta, hogy nem olyan régen találta meg saját üzenőfüzetét, amelyben számos beírása volt. Az esetek 80 százalékában azért kapott, mert órán fecsegett. 

Gabit egyszer azért küldték haza nyolcadikos korában, mert kisminkelve ment iskolába. A nosztalgiázás itt nem ért véget, ugyanis szóba került az iskolaköpeny, valamint a katonaság is, amiről azt gondolják, hogy most is szükség lenne rá, csak más formában.

Csonka András mesélt is egy történetet a katonaságban szerzett élményeiről:
Szűcs Gabi furcsa mániájáról vallott: kiborítja, ha valaki úgy lapozza át újságját, hogy ő még ki sem nyitotta. Ha ez megtörténik, képes új példányt venni, hogy ő nézhesse meg először az adott képeket.  
A legkülönlegesebb fellépési helyszíne az Orient Expressz volt, ami a többi vendég és Szulák Andi számára is bakancslistás helyszín. Így megbeszélték, közösen felkeresik majd a helyet. Miután Gabi elmondta, mennyire drága mulatság ez, inkább már meghívatnák magukat - beszélték meg nevetve. 

Csonka Andrásról kiderült, mindössze négy napig tartott vívó karrierje. Bandit az rettentette el, hogy mindennap edzései lettek volna, így inkább abbahagyta. Teniszre kicsit tovább járt, de csak azért, mert ott később szóltak, hogy mindennap van edzés.