Talkshow

Ha Polyák Lilla és Gömöri András Máté egy szőnyegen egymáson fekszik, épp békülnek

2020.03.26. I 23:00
Miért választ minden színházi szerephez más parfümöt Vágó Zsuzsi? Mi történik, amikor Gömöri András Máté és Polyák Lilla egymáson fekszik egy szőnyegen egy pláza kellős közepén? És mi az alapszabály Dobó Ágiéknál étkezés közben? A Nyugi! Köztünk marad… csütörtöki adásából három izgalmas karakter rejtett szokásait ismerhettük meg. 
Andi első kérdése arra vonatkozott, mi vendégei véleménye a mai felgyorsult világunkról. 

„Én küzdök, én ennek nem akarok megfelelni”

 – mondta Zsuzsi, aki nem régimódi, de sok szempontból konzervatív nőnek tartja magát, például mai napig képeslapot ír születésnapra és névnapra. Ági igyekszik lépést tartani, hisz bloggerként a munkája is ettől függ, de mindemellett a modern gyereknevelést tradicionális értékekkel ötvözi. Bábszínházba, színházba is viszi a gyerekeit, és karácsonykor képeslapot írnak a nagyszülőknek. Máté maga is tapasztalja, hogy a felgyorsult élettempó a családi időtöltés rovására megy: már nem minden vasárnap jönnek össze a testvéreivel egy családi ebédre. Ági ennek kapcsán elárulta, náluk nincsen telefonnyomkodás, ha étterembe mennek. Andiéknál pedig a vendégeket kis kosár várja a bejáratnál. Lássuk, milyen praktikus ötlettel lehet még kiiktatni a mobilozást egy társaságban:
De vajon mennyire temperamentumosak a vendégek? 

„Borzalmasan lobbanékony vagyok, de hogy nagyon, és néha saját magamon képes vagyok röhögni” 

– vallotta be Máté. Egy közelmúltbeli történettel érzékeltette, milyen az, amikor elkapja az ideg, majd végül nevet a saját reakcióján:
„Egy nem temperamentumos ember, az nem érdekes a színpadon szerintem”

 – vélekedett Zsuzsi, aki fel tudja hergelni magát, de szituációtól függ, hogy felmegy-e nála a pumpa. Ági alapvetően simulékony ember, viszont, ha egyszer betelik nála a pohár valaki miatt, annak „a haja nem marad a fején, az biztos”. 

A következő kérdés erősen kapcsolódott az előzőhöz, Andi arra volt kíváncsi, hogyan dobják fel a napjukat a trió tagjai egy rossz ébredés után. Máté testmozgással vezeti le a stresszt, büntető edzést is be szokott iktatni, ha indokoltnak érzi. „Magammal vagyok általában a legszigorúbb” – magyarázta.

Ági dalokkal nyugtatja az elméjét. „Szerintem egy fantasztikus terápiás módszer a zenehallgatás” – mondta a blogger, aki rendszeresen énekel is a férjével és a gyerekeikkel, ha autóval utaznak. Zsuzsit a párja hangja nyugtatja meg: ha épp feszült, felhívja őt telefonon.

A vendégek azt is elárulták, ki a legnagyobb kritikusuk. Zsuzsit az édesapja látja el tanácsokkal, mai napig véleményezi a színpadi produkcióit. Máté úgy érzi, csak kedvese, Polyák Lilla, és a közösen nevelt gyerekeik merik megmondani a szemébe, ha valamivel nem értenek egyet. Áginak az anyukája a legnagyobb kritikusa, aki általában építő jellegű hozzászólásokat címez lányához.

A személyes körök során kiderült, hogy Ági közel 10 évesen nemzetközi búvárvizsgát tett. Azt is elmesélte, szerepel a bakancslistáján, hogy lefussa a maratont.

Ezután Andi Máté kérdéseit olvasta fel. Csak Zsuzsi találta ki, mivel ette korábban a tésztát a színész. Polyák Lilla kimondottan megbotránkozott ezen a jelenségen, amikor összejött a színésszel:
A következő sztori is Lillához köthető. Nem hiszed el, milyen szabály lép életbe a színészpárnál, ha épp összevesznek:
Máté egy megható szokásáról is beszélt a műsorban. Ráadásul egy Szulák Andival közös darab során alakult ki ez nála:
Ezen a ponton Andi elmondta, nagyon frusztrálja, amikor általa kedvelt színészeket kell felpofoznia a színpadon. Máté és Zsuzsi is kapott már tőle sallert:
Zsuzsiról megtudhattuk, hogy a céklának még a szagától is rosszul van, mióta kiskorában belé erőltettek egy adagot az óvónők. A következő kérdés Szulák Andihoz kapcsolódott, kiderült, hogyan becézi őt Zsuzsi:
A színésznő azt is elárulta, minden színházi darabhoz választ egy parfümöt, és szigorúan csak azzal fújja be magát előadás előtt, így hangolódik az adott szerepre.