Talkshow

Csondor Kata édesanyja halála óta csak az öngyógyításban hisz

2020.03.24. I 23:00
Az élet nagy kérdéseit ezúttal a Barátok közt Vandája, Kardos Eszter, Csondor Kata szinkronszínész és énekesnő, illetve Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész tárgyalta ki Szulák Andival.  

Eszter nem is lehetne boldogabb: kisfia nemrég kétéves lett, és a fiatal színésznő a munkája terén is megtalálta a számításait. Ezzel szemben Kata öröme nem teljes: 

„Boldognak érzem magam, igen, de én mindig elégedetlen vagyok” 

– vallotta be az énekesnő, aki úgy érzi, korához képest le van maradva bizonyos tekintetben. „Például még előadó sorban vagyok (…) későn érő típus vagyok” – tette hozzá.

Péter elmesélte, hogy nála a boldogság alapja a munka. „Most egész boldog vagyok, mert nagyon jó munkám van a székesfehérvári színházban, egy nagyon izgalmas dokumentumdrámát próbálunk a Trianon címmel” – újságolta el a jó hírt. Nemrég azért volt boldogtalan, mert úgy érezte, még nincs kész a szerepe, de tudja, hogy minden premier előtt átmegy ezen, a végén pedig sikeresen megugorja az akadályokat. 

„Mennyire fontos a külső egy kapcsolatban?” – kérdezte Andi. Eszter szerint kell, hogy megfogjon valami a másik külsőjében ahhoz, hogy beszélgetésre kerüljön sor. Azt is elárulta, mi volt az első benyomása, amikor megismerte a párját, aki anno személyi edzőként dolgozott:
Péter hasonló véleményen van: 

„Ahhoz, hogy a belsőjét megismerjem valakinek, ahhoz először meg kell látnom” 

– kezdte monológját a színművész, majd Andi közbeszólt. Figyelmeztette vendégeit, hogy a kérdés nem a megismerkedésre, hanem magára a kapcsolatra vonatkozott.

Kata számára maga a kémia és a vonzalom számít elsősorban, ha már megszeretett valakit, nem mozgatja a külső. Eszti úgy gondolja, vannak apróságok, amiket meg tudunk tenni azért, hogy vonzóak maradjunk a párunk szemében, és ez sok esetben az ápoltsággal függ össze. Péter szerint az öregedés tényét el kell fogadni, senki sem lesz már olyan, mint 20 évesen, de a jó hír az: ha jó valakivel, úgy is olyannak látjuk, mint anno, fiatalon.

A következő körben Katáról kiderült, hogy csalódott a nyugati orvoslásban, ezért már gyógyszert sem vesz be. Édesanyja halála miatt hozta meg ezt a döntését:
Péter ideges, ha orvoshoz kell fordulnia, frusztrálja az, ha megbetegszik, mert mindent megtesz azért, hogy egészségesen éljen. Esztinek korából adódóan szerencsére ritkán kell orvoshoz járnia, de amikor egy kis problémával vizsgálják, izgul, hogy nehogy nagyobb bajt fedezzenek fel.

Andi arra is rákérdezett, mennyire terveznek előre egy utazás alkalmával a vendégei. Kata és Péter a spontaneitás híve. „Nem vagyok olyan nagyon-nagy utazós” – kezdte a színész. „Nekem van egy faluban egy kis házam, és én inkább a szabadidőmet ott töltöm, tehát nekem azt jelenti az utazás, hogy lemegyek 120 kilométerrel Pest alá, és akkor az nekem már egy utazás, ezen nagyon sokat nem kell tervezni” – mesélte Péter. A külföldi utak során általában másra bízza a szervezést.

Eszti precíz ember, aki szeret minden részletet alaposan megtervezni. 

„Illetve hát amióta gyerek van, azóta a spontaneitás kicsit háttérbe szorul nyilván” 

– magyarázta a színésznő.

A személyes körök a szokott módon most is izgalmas sztorikat tartogattak. Először Eszter kérdéseit olvasta fel Andi. A Barátok közt Vandáját alakító színésznőnek rengeteg szuper emléke kötődik a sorozathoz, amiben jelenleg is szerepel, de akad olyan története is, ami nem épp vidám. Egyszer egy buszmegállóban leköpte egy idős nő, aki berágott Vandára:
Péter egy spirituális történettel hozakodott elő. Amikor elhunyt barátja emlékére szerveztek horgászversenyt, a szerencse az ő oldalára állt. Vagy épp barátja segítette meg?
Kata egy gyerekkori emléket osztott meg. Még kislány volt, amikor Tolnay Klárival dolgozhatott együtt, és sajnos csúnyán megvárakoztatta őt. A kétszeres Kossuth-díjas magyar színésznő olyat mondott neki akkor, amit míg él, sosem felejt el.