Talkshow

Lukács Miki: „Nem mondom meg, mit tennék magammal, ha nő lennék!”

2020.03.19. I 23:00
Oláh Gergő szerint nincs barátság férfi és nő között, Nótár Mary hamar dühbe gurul, Lukács Miki szekrényében pedig anyósa igazgatja a ruhákat. És ez még semmi, ahhoz képest, hogy hány izgalmas sztorit meséltek magukról a csütörtöki Nyugi! Köztünk marad… vendégei.
Hárman, háromfélét – így szép indítani a válaszadással egy Nyugi! Köztünk marad… adást. Mary nem bírja a korán kelést, inkább ahhoz van szokva, hogy hajnalban ér haza. „Szerintem korán kelni nem igazán szeret senki” – helyeselt Gergő, aki ha bal lábbal ébred, igyekszik javítani a kedvén. „Kicsit ilyen hisztisebb vagyok, nincs kedvem beszélni se” – fejtette ki, hogy milyen az, ha nehezen indul a napja. Andi arra is kíváncsi volt, hogy vendégei azonnal magukhoz térnek-e reggel. 

„Mert vannak embertípusok, akikhez legalább egy órán keresztül nem lehet hozzászólni ébredés után” – tette hozzá a házigazda.

„Ismered a feleségemet?” – kérdezte nevetve Miki. Peller Annánál a reggeli kávé elfogyasztása 30-45 percig is eltarthat a férj szerint, méghozzá morcos hangulatban. Mikinél is előfordul, hogy keveset pihen, például, ha beteg a kislánya, de nem hagyja, hogy a kialvatlanság rányomja a bélyegét a napjára.

„Mit tennél, ha egy napra ellenkező neművé válhatnál?” – hangzott Andi következő kérdése. Gergő csajos dolgokat csinálna, de egy biztos, nem bírna ki 1,5 órát a körmösnél, és nem is festené magát. Miki is hasonlóképp válaszolt, de hozzátette: 

„Ez természetesen a nyomdafestéket tűrő válasz, nem ezt tenném, de a gyermekem! A kisgyermekem… Nem mondom meg, hogy mit tennék magammal, ha nő lennék! (...) Párosával járnék például a vécére a lányokkal, meg ilyesmi” 

– tette hozzá. Mary annyira ledöbbenne a látványtól, hogy egész nap nézegetné magát a tükörben. 

„Eleve az, hogy mondjuk a szőrzet megjelenne így a testeden, egy erősebb szőrzet, hát szerintem meghalnék” 

– jelentette ki az énekesnő.

A következő kör is tartogatott érdekességeket. Maryről kiderült, hogy megfontolt típus, az élet viszont megtanította rá, hogy hinnie kell magában, és ki kell állnia az igazáért. Gergő bizonyos dolgokban merész, de csak addig a határig, amíg ez nem sérti a hitét és az erkölcsét.

„Én abszolút liberális gondolkodású vagyok minden szempontból, viszont a kegyes hazugságok egyik nagymestere is” 

– kezdte vallomását Miki, aki óvakodik attól, hogy másokat megbántson. Az öltözködés terén pedig simán bevállalja a merészséget.

Miki liberális gondolkodása abban is megnyilvánul, hogy közvetlensége által könnyen köt barátságokat: egy idő után szinte bárkivel megtalálja a közös hangot. Maryt ma már nem zavarja, ha szemtelennek vagy gizdának tartják azért, mert valakivel megszakítja a kapcsolatot, ugyanis kerüli az érdek barátságokat. Gergő pedig bevallotta, egyetlenegy igaz barátja van:
Az indulatkezelés is szóba került, így kiderült, kinek milyen hamar gurul el a gyógyszere. Mary gyerekkora óta vehemens, hamar felrobban. 

„Én ilyen amazon típusnak mondanám, soha nem voltam ez a pici cicababa” 

– mondta az énekesnő, aki őszintén beszélt arról is, milyen az, ha elrúgják nála a pöttyöst:
„Mindig számoljunk el tízig, hogyha valamilyen csúnya dolog történik velünk, akár az utakon, ahol nagyon fel tud erősödni az agresszió” 

– tanácsolta Miki, és azt is elárulta, vele is előfordul, hogy legszívesebben kipattanna az autóból balhézni. Egy fiatalkori sztorit is elmesélt, amiben egy konfliktus során ő húzta a rövidebbet:
Gergő is hirtelen haragú, őt azok hozzák ki a sodrából, akik a legközelebb állnak hozzá. „Vagy édesanyám volt, vagy a feleségem, akikkel ilyen nagyon nagyon nagy veszekedésbe tudtam kerülni” – vallotta be az énekes. Volt olyan, hogy napokig nem szóltak egymáshoz a nejével, miután az énekes megbántotta őt. Folyamatosan dolgozik azon, hogy ne tegyen meggondolatlan kijelentéseket egy vita során.

Andi abba is belekérdezett, mi a helyzet a vendégei ruhásszekrényében. Gergőében káosz uralkodik, felesége hiába rak rendet, a négygyermekes apuka mindig összetúrja őket. Marynél „patika rend” van, nagyon zavarja a rendezetlenség. Miki válasza tartogatott némi meglepetést: ő nagyon szétszórt, mégis katonás sorban állnak a szekrényében a ruhák. Hogy hogyan? Legjobb, ha ő maga meséli el:
Ezután egy nehezebb téma következett: „Létezik-e barátság férfi és nő között?” Mary hisz benne, Gergő szerint csak ideig-óráig működik, Miki pedig úgy látja, csak egy feltétele van a dolognak:
A gyerekkori emlékek is szóba kerültek. Gergő felidézte, hogyan táncolt az asztalon óvodásként, Miki egy felfújható, lila elefántról mesélt, Mary pedig egy olyan emléket hozott fel egyéves korából, ami miatt az egész családja hülyének nézi:
A személyes körök során kiderült, hogy 11 év házasság alatt 12 albérletben laktak Gergőék. Mára szerencsére már a saját otthonukban élnek. Azt is elmesélte, miért volt halálfélelme harmadik gyermeke születésénél:

Mary elárulta, minek tanult a középiskola után:
Mikiről kiderült, hogy allergiás volt a macskákra, egészen addig, amíg az első cicájukkal le nem húzott egy hónapot.