Talkshow

Szőrös hát, idegesítő anyós és édeshármas: mi számít tabunak egy párkapcsolatban?

2020.03.15. I 23:00
Várkonyi Andi tabudöntögetésbe kezdett: vendégeivel, Dér Henivel, Hevesi Krisztával és Doszpot Evelinnel azokról a témákról beszélgetett, amiről általában nem esik szó. Szólnának, ha zavarná őket, hogy szőrös a párjuk háta? Kommentálnák, ha az anyósuk túl sok időt tölt náluk? És vajon kellemetlen-e kitérni az anyagiakra egy párkapcsolatban? A Női titkok Várkonyi Andinál adásában minden kényes szituáció szóba került! 
„Álságosak az emberek a nagy átlagban, és tabuk közé szorítjuk magunkat, holott egy csomó minden szerintem nem tabu, csak álságosak vagyunk” 

– jelentette ki Evelin, amikor Andi rákérdezett, szerintük vannak-e kerülendő témák. Krisztának ezzel szemben meggyőződése, hogy vannak kötelező tabuk, ilyen például az exek és a velük kapcsolatos tapasztalatok. 

„Ezt nehéz megszoknom, mert én nem szeretem a tabukat” 

– mondta Heni, akivel igenis előfordul, hogy megbeszéli a párjával a korábbi párkapcsolati benyomásait. A családja esetében viszont van tabu, nem akarna tudni például a szülei szexuális életéről. Ezt incesztustabunak hívják, tudhattuk meg Krisztától. A házigazda még arról se akar hallani, hogy egyáltalán élnek-e szexuális életet a szülei. Ennek kapcsán Evelinnek eszébe jutott egy vicces sztori, ami a legidősebb lánya felvilágosításához köthető:
Andi arra volt kíváncsi, mi számít még tabunak a vendégei szerint. A szenvedélybetegség Heni szerint csak a szenvedélybeteg számára tabu, Kriszta szerint viszont sokszor a család és a barátok előtt titkolt téma, ha a pár nem szeretné kiteregetni a szennyest. Az ápolatlanság sokszor tabu, de Kriszta, mint szexuálpszichológus gyakran találkozik ezzel a problémával, rengeteg kapcsolat erre megy rá. Evelin nem érti, hogy ki az, aki reggel szexre vetemedik fogmosás nélkül. 

„Az ébredés utáni csók nem létező fogalom” 

– jelentette ki. Kriszta hozzátette, hogy a kutyapóz megoldás lehet a hajnali légyottra fogmosás nélkül is. Egy szőrös hát viszont Krisztát, Henit és Evelint is zavarná: szólnának érte, és ezt nem érzik kínosnak. Az anyagiak is képezhetnek tabutémát, sok esetben ezekről sem beszélünk. Heni szerint lehet és kell is beszélni a pénzről, de kínos helyzeteket és kemény reakciókat tartogat egy ilyen diskurzus. A kulturális különbségeket is napirendre tűznék a csajok, a csámcsogásért például mindenképp szólnának. A gyerektéma Heninél nagyon kényes ügy, neki volt már rossz tapasztalata ennek kapcsán:
A gyerekvállalás kapcsán Evelin elárulta, neki nemrég olyan érzése támadt, hogy szeretne még egy negyedik gyereket. Fájt számára az az ellenállás, amit a férje oldaláról tapasztalt:
Később Andi egy gyerekkori emléket osztott meg. Szülei mindig köhécseltek és vicceket meséltek filmnézés közben, ha épp egy szexjelenet következett. Andi mai napig összerezzen, amikor Nórival néznek valamit, és hasonló snitteket mutatnak. Ösztönösen úgy érzi, hogy tennie kellene valamit, holott nem is ért egyet azzal, hogy célszerű lenne takargatni a gyerek szemét. Heni arról mesélt, hogy gyerekként a szája vastagságával cikizték, csúnya hasonlatokkal illették az ajkát. Amikor anyukája megtudta a sztorit, ideges lett, és azt kérte, inkább vágjon vissza a csúfolódóknak. Heni ezután már nem osztott meg hasonló problémákat az anyukájával, a sérelmét pedig csak nehezen dolgozta fel.

Kriszta elmagyarázta, hogy mi a jó és a rossz tabu közötti különbség. A jó tabu nem rombol, a rossz tabu viszont gát marad bennünk:
Nem sokkal később az ajtócsengő zavarta meg a beszélgetést. Megjött Solti Ádám, akit azzal üdvözöltek a csajok, hogy épp az édeshármas került szóba. Férfivendégét arra kérte Andi, árulja el, a férfiak számára mi számít tabunak a szex kapcsán. „Én speciel tök jól kezelek mindent. Én úgy érzem, hogy nagyon laza vagyok mindenben” – vallotta be a színész. 

„A tabu kicsit olyan, hogy a szeretet függvénye, vagy a szerelem függvénye talán” 

– folytatta. Szerinte, ha igazán szeretünk valakit, azzal mindent meg tudunk beszélni, azt viszont hozzátette, hogy ő nem foglalkozik a múlttal, így az exeiről sem beszél. A legutóbbi tabutéma, amit kitárgyalt, az az édeshármas volt, de a csajok legnagyobb meglepetésére nem a feleségével értekezett erről. 

A szokásos táblás játék során kiderült, mindannyian felkérdeznék párjukat, ha észrevennék, hogy félreérthető üzenetet kapott. Kriszta elmondta, a nexus nem mindegy, ő például remekül elpoénkodik a meleg haverjaival, és ilyenkor szexuális témákat is érintenek. Andinak eszébe jutott erről egy sztori, amikor is elég kellemetlen szituba került amiatt, hogy a szexszel poénkodott egy barátjával a kiszemeltje előtt: