Talkshow

Lukács Miki: „Csak úgy lehet boldog gyereket nevelni, ha a te is boldog vagy"

2020.03.14. I 23:00
Mi a közös Győrfi Pálban, Lukács Mikiben és Pataky Attilában? Az, hogy mindannyian apukák. De, ahogyan sok mást is, ezt is másképp csinálja mindenki. Lukács Miki például két évig volt GYES-en kislányukkal, ami Pataky Attila számára első blikkre elképzelhetetlen, Győrfi Pál viszont ma már bevállalná. A Férfi titkok Várkonyi Andinál adásában számtalan eddig nem hallott történetről hullt le a lepel. 
Hogyan reagáltak az apukák, amikor megtudták, hogy gyermekük fog születni? 

Pataky Attila fiai között elég nagy a korkülönbség, hiszen egyikük 43, fiatalabb fia pedig 17 éves. Az EDDA frontembere elárulta, a két babavárás, két külön történet, de természetesen nagyon boldog volt mindkét alkalommal. 

Győrfi Pál meglehetősen furcsán reagált első gyermeke érkezésére, ő ugyanis valamiért meg volt arról győződve, hogy nem lehet gyereke. 
Mikiék szerettek volna gyereket, de azt nem gondolták volna, hogy elsőre össze is jön. Sokat olvasott a témában, így nem érte felkészületlenül a szülővé válás. Miki kislányukkal két évig volt GYES-en, azért, hogy felesége, Peller Anna visszatérhessen a színházba.
Pataki Attila annyira elrendeltetettnek érzi az életét, hogy nem tudná elképzelni, hogy ő maradjon otthon a gyerekkel. Persze, ha valami miatt így adódna, akkor persze maradna. Pali, ha most kerülne ilyen helyzetbe, akkor el tudná képzelni, hogy ő maradjon otthon a picivel. „Most már távolról is lehet szóvivősködni” – jegyezte meg. 

Győrfi Pál megosztott ezzel kapcsolatban egy korábbi történetet, amikor két napra egyedül maradt a három gyerekkel. "Olyan vészhelyzet jött össze egy órán belül" - így jellemezte az esetet a szóvivő.
A férfi vendégek elmondták, azzal sem lenne gondjuk, ha etetni vagy fürdetni kellene a gyereket. Pataki Attila megjegyezte annyira gyorsan tudott pelenkázni, hogy akár versenyen is indulhatott volna. 

A beszélgetés egy pontján csatlakozott Szögeczki Ági is, aki elárulta mindig is nagy családról álmodott,  de egyelőre másképp alakult az élete. Abban viszont biztos, hogy jó döntést hozott akkor, amikor elhagyta kisfia édesapját:
Ági kisfia és édesapja havonta találkoznak egymással, viszont a két szülő között nem igazán rózsás a helyzet:
Ági kiemelte, egy apát nem pótolhat semmilyen másik férfi.

Miki volt az egyetlen, aki az igen-nemes játék során azt mondta, nem nyomják a gyerek kezébe a tabletet, hogy lefoglalják. Hozzátette, nincs is tabletjük és csak akkor fognak beszerezni, ha a tanuláshoz szükséges. Erre tudatosan készítik már kislányukat is. 

Az anya dolga-e a felvilágosítás? – ebben a kérdésben pedig Ágica tűnt ki a sorból, ugyanis szerinte igen. A férfiak pedig úgy gondolják, nem feltétlen. Ági szerint ez azon is múlik kinek nyílik meg jobban a gyerek. 
Tudod-e a gyerekeid cipő- és ruhaméretét? Mindenki igennel válaszolt, bár Győrfi Pali hozzátette: nem biztos, hogy mindenkinek kényelmes lesz, amit ő venne nekik. 

Az is előfordul vagy előfordult mindegyikükkel, hogy ha fáradtan hazaértek valahonnan zavarta őket, hogy rajtuk lóg a gyerek. Ha ez meg is történt mindegyikükben lelkiismeret-furdalást keltett. Miki hozzátette, vele is előfordult, de utána bocsánatot is kért lányától, majd kiemelte: 

 „Csak úgy lehet boldog gyereket nevelni, ha a te is boldog vagy."