Talkshow

Grecsó Krisztián: „Finomfőzeléket főztem tegnap, csakhogy mondjam, mennyire sokoldalú vagyok”

2020.03.12. I 23:00
„Hát azért szoktam gondolkodni, ez néha nagyon kényelmetlen és strapás és különböző kellemetlen következményei vannak" - mondta Für Anikó annak kapcsán, hogy nemcsak megérzéseire, de józan eszére is hallgat, ha meg kell hoznia egy nehéz döntést. Csuja Imre tébolydának jellemezte döntéseit, ugyanis szeret megérzéseire hagyatkozni, de elgondolkodik azon, vajon jók-e belső sugallatok. Grecsó Krisztián pedig viccesen azt mondta, a feleségére hallgat az ilyen helyzetekben. Ez a nem mindennapi trió vallott kendőzetlen őszinteséggel az élet nagy dolgairól Szulák Andinál a Nyugi! Köztünk marad... adásában. 
Mire hallgatsz egy nehéz döntésnél? – hangzott az első kérdés. Für Anikó máris egyszerre három gombot nyomott volna, hiszen olykor megérzéseire vagy érzelmeire hallgat, ugyanakkor a józan eszére is, amellyel kapcsolatban azt mondta:

„Hát azért szoktam gondolkodni, ez néha nagyon kényelmetlen és strapás és különböző kellemetlen következményei vannak.”

Csuja Imre szerint ez egy tébolyda, ugyanis hallgat a megérzéseire, de el is gondolkodik rajta, vajon azok jók-e. Mivel végül kontrollálja magát, ezért azt mondta, nehéz döntéseknél a józan eszére hallgat. 

Grecsó Krisztián a megérzéseire hallgat, de D válaszként említette azt, hogy a feleségére. Krisztián szerint az ember legbelül érzi, hogy valamit meg kell-e csináljon vagy sem.

Mindenki másképp csinálja - vagyis ezt gondolják a vendégek a jó házasság titkáról:
Szulák Andi vendégeiről kiderült az is, mennyire mozognak otthonosan a konyhában. Anikó szeret és jól is főz, de hétköznap szinte erre sosincs ideje. Krisztiánéknál viszont mindig ő főz. 
„Finomfőzeléket főztem tegnap, csakhogy mondjam, mennyire sokoldalú vagyok.” 

Ez mondjuk egy olyan fogás, amit hamarabb főztem, mint ettem, ezt meg kellett szeretnem - tette hozzá az író. 

Csuja Imre is szeret főzni, de sokszor inkább ráhagyja feleségére, aki imád kísérletezni a konyhában. Imre ilyenkor szeret a felesége keze alá dolgozni és besegíteni, ahol csak tud. 

Egy következő kérdés kapcsán arról beszélgettek, ki mennyire előítéletes. Krisztián hajlamos első látásra ítélkezni, Anikónak és Imrének viszont nem szoktak előítéleteik lenni. Imre megvárja, míg a másik ember mit mutat magából. Ehhez pedig nyitottság és kíváncsiság kell a másik iránt. 

„Persze aztán pofán vágják az embert néha és akkor megtudod, hát ezt most nem kellett volna”

- tette hozzá a színész.

Anikó saját tapasztalatai okán is azt mondja, semmi értelme valakit első látásra megítélni. Egy gyerekkori példát is felidézett: általában azok lettek a legjobb barátai, akikkel először nagyon összeveszett. 

Krisztián reméli, hogy tud Anikóhoz és Imréhez hasonlóan tenni és törekszik is rá. Viszont, ha őszinte akar lenni, akkor dolgoznia kell azon, hogy szabályozza azt, ami zsigerből jönne:
A személyes kérdéseknél Csuja Imre elmesélte, náluk az ebédlőasztal nemcsak az étkezésre van, hanem az unokáival előszeretettel pingpongoznak is rajta:
Csuja Imréről kiderült, hogy hobbija a kertészkedés, ahol mindent megcsinál: metsz, kaszál, gondozza a gyümölcsfákat és kiemelte, hogy versenyszerűen füvet nyír. A színész kedvenc úti célja pedig nem mást, mint Toszkána. Elmesélte, egy útikönyvből meg is tanult néhány mondatot olaszul, hogy például a pékségben könnyedén tudjon vásárolni. Addig nem is volt semmi gond, míg vissza nem kérdeztek tőle olaszul.

Anikó számára nagyon fontos a környezetvédelem és igyekszik tenni is érte: 
Imre megjegyezte, ő is tanult Anikótól és például a villany használatára gondosan ügyel, mindig lekapcsolja maga után.

Krisztián elmesélte, hogy öt éves korában édesapjával vezethetett először, méghozzá egy platós IFÁ-t. „Soha ilyen boldog nem voltam életemben” - idézte fel gyerekkori emlékét az író. Azt is megtudhattuk róla, hogy munkája révén rengeteg novellát kell olvasnia, így szabadidejében ez az a műfaj, amit inkább mellőz.