Talkshow

Ferde kép a falon és támadó hattyúk: hóbortjaikról vallottak a sztárok Szulák Andinál

2020.03.09. I 23:00
Szulák Andi vendégei, Balla Eszter, Lotfi Begi és R. Kárpáti Péter, önazonos, őszinte emberek, ezt ma este is bizonyították a Nyugi! Köztünk marad… adásában. Nyíltan beszéltek furcsa szokásaikról, mániáikról és félelmeikről, és a sajátjuk mellett egymás hóbortjain is jókat nevettek. Ha lemaradtál a vicces történeteikről, görgess tovább!
Az első körben kiderült, a trió szerint mi az, ami elengedhetetlen a szürke hétköznapokban: a kedvesség, a humor vagy a kávé. 

„Ha reggel nincs kávé…” 

– kezdte Péter. 

„Akkor nem vagy se humoros, se kedves” 

– vágta rá Andi. 

„Akkor nem!”

 – nevetett a színész. 

Beginél a kedvesség a humorral vetekszik, mindkettő az élete szerves része: 

„Vagy visszajön ez a kedvesség, vagy nem, de akkor én már legalább adtam valamit. A humor meg az én életemet nonstop átjárja, én mindig kapható vagyok a hülyeségre, a viccelődésre, és ez működik, sokszor működik” 

– árulta el Begi. Eszterre is jól hat a nevetés: ha rossz a kedve, és a férje humorizál, minden helyrejön.

Ezután Andi arra kérte vendégeit, három közmondás közül válasszák ki, melyik igaz az életükre leginkább. Begi szerint „Ami késik, az jön”, ő maga inkább az „Aki keres, az talál”-t érzi magáénak. Hiszi, hogy amiért teljes erőbedobással dolgozik, az megvalósul. Ha nem vették komolyan bizonyos ötleteit, már csak azért is bebizonyította, hogy működőképesek. 

„Amit a fejembe vettem, azt mindig összehoztam” 

– összegezte. Eszternek azt kellett megtanulnia, hogy a szabadidejét nem szánhatja egy az egyben a teendőinek. Amikor állandóan a listáival volt elfoglalva, és nem szakított énidőt, arra fizikálisan, mentálisan és lelkileg is ráment. „Mindenkit kipipálsz, de magadat is ki kell pipáljad!” – helyeselt Péter, aki egyetért a színésznővel abban, hogy „Ami késik, nem múlik!”. „Majd kipárzik” – mondja erre az apósa. A színész kifejtette, pontosan mit is jelent ez:
Egyik vendég sem tudja elképzelni, hogy a párja hirtelen mindennap ugyanazt a filmet akarja megnézni, de ha mégis előfordulna, a srácok ráhagynák a dolgot a kedvesükre. Eszter megpróbálná rábeszélni a férjét egy másik mozira, már csak azért is, mert ritkán jut ideje filmezni - általában hamar lefekszik aludni. Begi feleségével is ugyanez a helyzet, ezért a DJ a kislányára vonatkoztatta a kérdést, akinél szinte csak egy mese jöhet szóba:
„Mikor érzed rosszabbul magad?” – hangzott a következő kérdés. A: Ha kudarcot vallok, B: Ha félek kipróbálni valamit, C: Ha elutasítanak – ezek közül választhattak a sztárok. Begi nem nagyon szereti az elutasítást, de már kezd megbarátkozni vele. Esztert nem bántja az elutasítás vagy a kudarc, az zavarja inkább, ha fél kipróbálni valamit. Úgy érzi, sok esetben fél az élettől, követni viszont nagyon jól tud, így a férje ki tudja mozdítani a komfortzónájából. Az utazás terén például szeretnek újítani, nyáron egy izgalmas kaland vár rájuk: 
Péter az elutasítástól tart tinikora óta: már akkor sem mert odamenni a lányokhoz a diszkóban. 

„Én nem is tudok fölmutatni nőhegyeket az életemből. Nem bánom, csak ez milyen érdekes...” 

– tűnődött a Barátok közt egykori Berényi Andrása.

De mi az, amire nem jut elég idő a vendégek életében? Eszter szerint neki az egészségével kellene komolyabban foglalkoznia. 

„Mindenkit magam elé helyezek” 

– indokolta válaszát. Volt olyan időszak, amikor kezdett rámenni erre az egészsége, súlyos kialvatlansággal küzdött. Begi hajlamos arra, hogy a családi időből csípjen le a munka javára, ezen próbál változtatni. Péter is hasonlóan van ezzel, ő is a szeretteire szeretne koncentrálni.

A személyes körök során kiderült, hogy Begi retteg a hattyúktól. 8-9 éves korában kiüldözte őt a Balatonból egy felbőszült példány. A DJ azt is elmesélte, annyira berúgott egy Fradi-meccsen, hogy nem engedték hazarepülni Moszkvából, ezért kis híján lemaradt a Csabai Kolbászfesztiválról:
Eszterről megtudhattuk, hogy gyerekként fuvolaművésznek készült, és volt is tehetsége hozzá, csak túlságosan izgult a versenyek előtt. Azt is elárulta, van egy furcsa szokása, amivel egyenesen az őrületbe kergeti a férjét. Rendszerint szétvágja a kiüresedett fogkrémes tubust. 

„Én hetekig mosom még a fogamat ugyanazzal a fogkrémmel” 

– árulta el a színésznő. Csak arra kell figyelnie, hogy ki ne száradjon a paszta:
Péter nem tudja elviselni, ha egy kép ferde a falon, legutóbb egy iskola tanári szobájában igazította meg a címert, amiért elég furcsán néztek rá.