Talkshow

Doszpot Evelin: „Azt hittem, hogy le is doktorálok a terhességből"

2020.03.08. I 23:00
Ami a nagykönyvben nincs megírva - vagyis őszintén a gyereknevelésről. Várkonyi Andi ezen a héten arra volt kíváncsi, hogy vendégeinek milyen tapasztalataik voltak és vannak a gyerekneveléssel kapcsolatosan. A Női titkok vendége volt a háromgyermekes Doszpot Evelin, a kétgyermekes Tápai Szabina és a kislányával mindent megbeszélő Hódi Pamela. Később csatlakozott a beszélgetéshez a szintén kétgyermekes Kautzky Armand, akinek a segítségével az apák szemszögét is megismerhettük. 
Beszélgessünk a gyereknevelésnek arról a részéről, ami nincs benne a könyvekben - vezette fel a témát Várkonyi Andi, Evelin pedig azonnal reagált is: „Én csak arról tudok beszélgetni”. 

Evelin elárulta, terhessége elején rengeteget olvasott a témában. Azt gondolta, hogy le is doktorál terhességből, hiszen még orvosához is A/4-es jegyzetekkel érkezett: 
Andi rákérdezett arra is, hogy állnak a kéretlen tanácsokkal. Evelin elmondta, közel-távol nincs olyan ismerősük, akinek ikrei lennének, de mindenki tökéletesen tudta, hogy kell csinálni. Szabina hozzátette, egyébként mindig az a legokosabb, akinek nincs is gyereke. 

A vendégek kitértek arra is, hogy mi az, amit másképp csinálnak, mint édesanyjuk. Pamela elárulta, folyamatosan konfliktusa volt édesanyjával az öltözködés miatt. 
Ne aludj együtt a gyerekeddel! 

Egyetértettek abban, hogy ezt mindannyian meg akarták fogadni, de az élet más helyzetek elé állította őket. Amikor éjszakánként többször kellett felkelni a gyerekhez és már nem bírták, inkább magukhoz vették az ágyba. Annak érdekében, hogy életben maradjanak. 

Pamela viszont Nati ágya mellett ül a földön, míg el nem alszik. Nati fogja a kezét, ráfekszik, Pamela pedig énekel is neki. Akkor alszanak csak együtt, ha Pamela párja, Bence nincs otthon. Nati tudja, hogy az ágyában a helye. 

Doszpot Evelin és férje külön alszanak, viszont férje imádja, ha lányai vele akarnak aludni.

Mennyire engedjünk a hisztinek? 

„Én abban nagyon kemény voltam és nem engedtem” - reagált egyből Andi. 

Szabina is elárulta, hogy úgy kezeli, hogy nem vesz róla tudomást. Azonban kisfia és kislánya is teljesen másképp működik. Várkonyi Andinál is ez a taktika vált be, hogy megvárja, míg lánya kihisztizi magát. "Érdeklődés hiányába ugye, az előadás elmarad" - tette hozzá a műsorvezető.
Apa-anya szigormegosztás

Várkonyi Andinéknál ő volt a szigorúbb, a rossz zsaru. Evelinéknél is apa a félisten, hiszen ő a megengedőbb. Szabina mosolyogva hallgatta a lányokat, hiszen náluk férje, Gábor volt szigorúbb és Szabinát le tudta venni a kisfiúk a lábáról. Egyszer viszont Gábor elbeszélgetett vele, hogy muszáj egyet mondaniuk, mert a gyerek a fejükre nő. Azóta igyekeznek ugyanolyan következetesnek lenni.

Hódi Pamela viszont nehezebb helyzetben van hiszen kislánya édesapjával, Berki Krisztiánnal nem tudja megbeszélni a gyereknevelésben fontos kérdéseket. Hiába az 50-50%-os felügyelet, nem jutnak dűlőre - a modell hozzátette, a gyerekfelügyelettel kapcsolatban rossz döntést hozott, hogy ebbe belement. 
Éreztétek-e már magatokat rossz szülőnek? – kérdezte Várkonyi Andi vendégeitől, ekkor már csatlakozott a beszélgetéshez Kautzky Armand is.  Pamela nem érezte még magát rossz anyának, habár most volt párja Berki Krisztián ezzel támadja, hiszen mással nem tudja. 

Szabina szerint van 1-2 olyan helyzet, amikor az ember érezheti magát rossz szülőnek. Egy példát is felidézett ezzel kapcsolatban: nemrégiben ráüvöltött fiára, hogy ne bántsa kishúgát. Szabina rosszul érezte magát, hogy rákiabált, de hirtelen nem tudta, hogy kezelje az esetet. Rossz anyának érezte magát azért, mert különbséget tett gyerekei között.

Armand félt, sőt még most is fél, hogy vajon elég jó apa-e. Akkor vagyok jó apa, ha mindent megadok vagy ha szelektálok? – tette fel magának a kérdést, amit szinte mindennap megtesz. 

A gyerekek születése előtt megbeszélték feleségével, lesz-e náluk fizikai nevelés. Armand feleségénél volt erre példa, náluk viszont nem. Armand javasolta, hogy szerinte ne legyen, hiszen nem fogják tudni az az indulat éppen a gyereknek vagy valami egészen más problémának szól-e. 

Most, hogy a fiam már nagyobb, mint én, nem is merném

 – jegyezte meg viccesen. 

Pamela már akkor is haragszik magára, ha rákiabál a lányára. Ha ez előfordul, mindig bocsánatot kér a lányától és ez fordítva is így van. Evelin is kapott néhány pofont tinédzser korában, ami miatt egyáltalán nem haragszik édesanyjára, hiszen tudja, jogos volt. Evelin bevallotta ő is pofozta már fel kamaszlányát: