Talkshow

Lotfi Begi Várkonyi Andinak: „Hoztam fogkefét is, ki tudja, mi lesz!”

2020.03.07. I 23:00
„Egy nő mindig annyira nő, mint amennyire a társaságában lévő férfi férfi” – állítja Várkonyi Andi. Ennek kapcsán adja magát a kérdés, hogy pontosan milyen is egy igazi férfi. A házigazda ezúttal Szabó András Csutit, Kucsera Gábort és Lotfi Begit kérdezte ki a témáról.
A srácok alig léptek be az ajtón, máris elkezdtek poénkodni. Udvariasságból megvárták, hogy Andi üljön le elsőként, majd Csuti kijelentette: „Abból a szándékból jöttünk, hogy most eloszlassuk a Fradi-szurkolókról kialakult kételyeket!” Még mielőtt feszegetni kezdték volna az élet nagy kérdéseit, Csuti gavallérként maga töltött bort a többieknek. „Hoztam fogkefét is, ki tudja, mi lesz!” – viccelődött Begi, ahogy meglátta az alkoholt.

A koccintás után Andi felvezette a témát: „Milyen az ideális férfi?” 

„Fradi-szurkoló!” 

– vágta rá Csuti komoly arckifejezéssel.

„Gyerekkorban, azt mondom, hogy nekem az édesapám volt az ideális férfi” – fordította komolyra a szót Gábor. Példaképként tekint rá azért az udvariasságért, ahogyan mai napig bánik az édesanyjával, és azt is tiszteli, hogy apukája kiveszi a részét a ház körüli munkákból. Begi felnőttként már reálisan látja édesapja hibáit, és bár törekedett rá, hogy ne így legyen, rá is jellemzőek ezek. Andi kedvéért egy példát is megemlített: el tud veszni a saját dolgaiban. Szerinte az ideális férfi stabil bástya a szerettei életében: 

„Ő a biztos pont egy családban, ő az, aki mögé fel tud sorakozni a család, és ő az, aki a mindenért felel szerintem. Ha kell, akkor legyen kemény, ha kell akkor tudjon gyengéd lenni, legyen társa a feleségének, és tudjon bulizni. És hát szeresse a Fradit!”

 – összegezte a DJ .

Csuti szerint egyáltalán nem mindegy, hogy ki van a férfi mellett, fontos az, hogy olyan társa legyen, aki jó irányba tereli. Begi megállapította, hogy a kompromisszumkészség is elengedhetetlen, úgy érzi, nála is megvan. „Mindent lehet ellensúlyozni egy táskával, egy cipővel” – tette hozzá viccesen. Gábor úgy látja, neki még azon kell dolgoznia, hogy megtanuljon engedni. Szabinával sportolóként mindketten akaratosak. „Mi az elején nagyon keményen feszültünk egymásnak” – emlékezett vissza. 

„Régen még a problémákat sem beszéltem meg, olyan voltam, mint az a vulkán, hogy magamban fortyogtam, és akkor így *tssssss*. Szabi mellett tanultam meg úgy igazán, hogy beszélni kell a bajokról”

 – árulta el a világbajnok kajakozó. A két srác után Csuti is vallomásba kezdett: régen önző volt, ezt keményen megkapta, bőröndökkel együtt.

 „Egy 72 órás rapid eltáv volt” 

– fejtette ki. Gábornak azt rótta fel párja, Szabina, hogy nem szeretgeti, babusgatja őt eleget.

A vendégek szerint egy igazi férfi ad magára, ápolt és hűséges, feltéve, hogy a párja igyekszik kielégíteni a vágyait. Az, hogy sokat keressen és izmos legyen, nem kritérium.

Várkonyi Andi ezután négy képet mutatott a srácoknak, kíváncsi volt, eltalálják-e, hogy egy kutatás szerint melyik testalkat jön be leginkább a nőknek:
A brit kutatók által összeállított tökéletes férfi képét is kielemezték együtt:
A szterotípiákat is végigzongorázták. Nem értenek egyet azzal, hogy egy igazi férfi nem sír. Gáborral ugyan ritkán fordul elő, de zokogott, amikor először világbajnok lett. Begi egy YouTube-videón is el tudja sírni magát, Csuti szemébe pedig kisfia miatt szökött könny legutóbb:
Azt se látják reálisnak, hogy a férfiakat csak a szex érdekli. Begi szerint egy jó „kucizás” legalább olyan szuper, mint egy kielégítő aktus, Csuti pedig vallja, hogy a szexben az ölelés a legjobb. „Van élet a szexen is túl” – zárta rövidre a témát a DJ.

Andi annak is utánajárt, hogy állnak a vendégei a fűnyíráshoz, bútorszereléshez. Begi vállalja, hogy semmi ilyesmihez nem ért, és általában arra hivatkozik, hogy ő művész lélek. Csutinak külön embere volt ezekre anno, Gábor pedig szintén nem szeret ilyesmivel foglalkozni, de nagy ritkán bevállalja. Messziről jött ember azt mond, amit akar, Andi nem bízta a véletlenre, és próbára tette a srácokat. Csuti ragaszkodott hozzá, hogy ne kövessék az összeszerelési útmutatót, mert szerinte az teljesen felesleges és értelmezhetetlen:
„Persze, össze lehet ezt rakni gondolom 7 perc alatt is, de nekem 3-4 óra”

 – mondta Csuti, aki nem érti, hogy lehet, hogy antitálentum a bútorszerelésben, ugyanis sokat legózott régen. 

De másfajta házimunkát vállalnak-e Begiék? 

„Én főzök, csak és kizárólag főzök, semmi más. A szemetet néha kiviszem”

 – vallott színt a zenész. „Hát, jár a takarítónő” – tette hozzá. Gábor gyerekkorában szakács szeretett volna lenni, így a főzés hozzá is közel áll. Komolyabban a kisfia születése után vette rá magát a vacsorakészítésre. „Én csinálok otthon mindent, a takarítás, a szemét, a mosogatás, igen!” – folytatta.

A beszélgetést egy újabb vendég érkezése szakította félbe. Dobó Ági csatlakozott a csapathoz, aki hitetlenkedve hallgatta, mennyire jók a srácok a házimunkában. Náluk a párja is mos, de teregetni, vasalni nem szeret.

Ágit arról kérdezte Andi, mi az tulajdonság a férfiakban, ami ki tudja őt kergetni a világból. 

„Ha valaki nem elég eszes, ha kicsit lassú a gondolkodása, nem tájékozott”

 – mondta a szépségkirálynő, akinek sosem volt fix ideálja, vagy ha volt, nem olyan férfiakkal sodorta össze az élet.

A kellemes baráti est végét egy illemszabály teszt zárta, amin mindannyian szuperül teljesítettek: