Talkshow

Elek Ferenc: Ha színészként az érzelmeimre hagyatkoznék, lehet, leesnék a színpadról

2020.03.06. I 09:33
A Nyugi! Köztünk marad... csütörtöki adásában Molnár Andi, Janicsák Veca és Elek Ferenc látogatott el Szulák Andihoz. Az általános kérdések során többek között szóba került, hogy a vendégek mennyire érzékenyek, hogy a szüleik támogatták-e őket a pályaválasztásban, és hogy hogyan viselik a kudarcot. A személyes sztorikat is megéri végignézni a cikk alján található videókban.
Molnár Andi bármin, akár egy filmen is el tudja sírni magát, nagyon könnyen elérzékenyül. A táncosnő elárulta, ezt édesanyjától örökölte. Janicsák Vecánál a sírás abszolút helyzetfüggő, megjegyezte, terhessége alatt még a reklámokon is pityergett. Az énekesnő hozzátette, Andi édesanyjához hasonlóan az övé is nagyon érzékeny, éppen ezért érzi úgy Veca, hogy még inkább tartania kell magát. Elek Ferencnél az elérzékenyülés hangulatfüggő. Elárulta, akár többször is el tudja sírni magát egy megható filmen, de ehhez kell, hogy megfogja az alkotás. 

„A szüleid erre a pályára szántak?”  - hangzott Szulák Andi következő kérdése.

Elek Ferit egyedül nevelte édesanyja, édesapja még azelőtt elment, mielőtt ő megszületett volna. A színészt édesanyja végig támogatta abban is, hogy erre a pályára adja a fejét. 
Molnár Andi pedagógus-dinasztiában nevelkedett, így angol-tesi szakos tanárnak készült. A tánc eleinte csak hobbi volt, de teljesen beszippantotta ez a világ. Viszont a családjában az volt a szabály, hogy kellett egy „normális” diploma is, így közgazdász lett. 

Veca elmondta, az ő családjukban senki nem szólt bele a választásába, nekik teljesen mindegy volt. Mindenben támogatták, és a mai napig támogatják is őt. A cél mindig is az volt, hogy Veca érezze jól magát, és ne haljon éhen.
Az adásból az is kiderült, mennyire racionálisak a vendégek. Elek Feri szerint színészként nagy bajban lenne, ha csak az érzelmeire hagyatkozna a színpadon, hiszen akkor lehet, lelökne onnan valakit, vagy ő maga esne le. Molnár Andi szeret a saját világában élni, és elképzeli magának az életet. Janicsák Veca pedig kislánya miatt érzi úgy, hogy igenis kell racionális döntéseket hoznia.

Feri, ha most kívánhatna egyet, arra vágyna, hogy párjával maradjon minden így, ahogy van, mert ez most nagyon jó. A színész elárulta, nyolc hónapja boldog párkapcsolatban él. Veca a családjával kapcsolatban kívánna.

„Az lenne a legjobb, ha mindenki örökké élne és mindenki egészséges lenne”

 - fogalmazott az énekesnő. Kiemelte: 

„Azt kívánnám, hogy az anyukám minél tovább lehessen itt velünk, és minél tovább lehessen a kislányunkkal".

Andi pedig arra vágyik, hogy az ő családját és férje családját elvihessék egy nagyobb, közös utazásra.

Vecát egy napig zavarja, ha kudarc éri, de aztán máris töri a fejét a megoldáson. Hozzátette, szeret győzni, de nem ez az elsődleges számára. Veca családjának köszönheti, hogy nem őrlődik napokig a kudarcon, hanem felülkerekedik rajta. Az énekesnő megosztotta, mit tanácsolnak neki ilyenkor:

„Ha én egy napnál tovább próbálnék valamin szenvedni, akkor lenne, aki felpofozna, hogy na kelljél fel fiam! Gyerünk, aztán járjál, mert azt kell csinálni!”

Andinál lehet, hogy csak egy napig tart, de akkor teljesen letérdel, nagyon rosszul viseli. A táncosnőhöz hasonlóan Elek Feri is nehezen viseli a kudarcot, ilyenkor előfordul, hogy napokig nem alszik, de aztán kénytelen tanulni belőle.

A személyes körök Molnár Andinál indultak, aki elmesélte, hogyan törte össze édesanyja autóját úgy, hogy ott sem volt: 
A táncosnőről kiderült, hogy korábban stewardessként dolgozott, és pályája elején máris egy kellemetlen helyzetben találta magát. A repülőgép mosdójából kellett kizavarnia egy enyelgő szerelmespárt:
Elek Ferenc arról mesélt, hogyan esett le filmforgatás közben egy lóról. A színész azt is elárulta, hogyan oldották meg mindezt úgy, hogy a filmben ne látszódjon a baki:
Ferivel előfordult az is, hogy egy próba során beletérdelt egy szögbe. Elment orvoshoz, aki közölte, hogy tetanuszt fog kapni, tolja le a nadrágját. Ezelőtt Feri még sosem kapott tetanuszt, így nem tudta, mi a helyes eljárás, ezért lehúzta teljesen a nadrágját. Az orvoson kívül orvostanhallgatók is voltak a teremben, akik mind a színészen nevettek. 

Veca elfelejtett fellépőruhát vinni egy koncertre, amit úgy oldott meg, hogy levetette testvére ruháját, és abban lépett színpadra. Veca testvére a színpad mellett állt Veca ballonkabátjában, ami kicsit kicsi volt rá, így csak bugyit és melltartót viselt alatta.

Az énekesnő elárulta azt is, milyen különleges játékuk van barátnőjével: