Spirituális magazin

Mi vár Joshi Bharatra 2020-ban? A tarot kártya megmutatta!

2020.02.18. I 20:04
Elindult a Spirit új évada, ami azt jelenti, hogy hétről hétre újabb spirituális módszereket ismerhetsz meg, amik segíthetnek az önismereti utadon. A mostani témánk nem más, mint a tarot.

A tarot az időtlen bölcsesség képi ábrázolása, egy történelem előtti korból származó üzenetet hordoz a világ keletkezéséről, az emberek tulajdonságairól. Nem jósol, hanem tanácsot ad, utat mutat. Hogy még többet megtudhassunk erről a módszerről, Zalatnai Brigi műsorvezető Dr. Kézdi Andrea numerológus-tarológussal beszélgetett.

Azt mondják, a tarot időtlen idők óta létezik. De mégis pontosan mióta? A szakértő szerint bizonytalan az eredete, de a mai formáját a 12-13. század elejétől ismerjük. Andrea azt is elmesélte, milyen kultúrákban bukkant fel, és mire használták:
A 78 lapos tarot kártya két nagy részből áll: a nagy arkánumból (22 lap) és a kis arkánumból (56 lap). A nagy arkánum lapjai a héber ábécé 22 betűjének felelnek meg. „A nagy arkánumok, vagyis a nagy titkok mondják el az életünk fő történetét” – mondja Andrea. A kis arkánumok a pletykalapok, amik a részleteket adják. „A kis arkánumok abban segítenek, hogy érthető nyelvre lefordítják a nagy arkánumok nagy történeteit” – tette hozzá.

A profivá válás rögös útja

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy könnyen elsajátítható-e ez a módszer. Nos, hétvégi tarot kurzusok vannak ugyan, de ezektől még nem válik valaki tarológussá. „Attól, hogy valaki tud írni és olvasni, nem lesz író. Tehát ahhoz, hogy valaki kártyavető legyen, hogy ennek mestere legyen, az nagyon-nagyon hosszú idő” – mondja a tarológus. A tarot kártya szimbólumokkal üzen, ezek helyes használatát kell megtanulni.

Kettős üzenet - kép és szám

Andrea szerint a kártya olyan, mint egy képregény: hatalmas jelentősége volt abban az időben, amikor az emberek még nem tudtak írni és olvasni. „Két nagyon fontos dolgot üzen a kártya, az egyik maga a képi világ, tehát a kép, amit látunk, és a másik pedig a számok, amiket tükröznek, hiszen nem beszéltem arról, hogy a kis arkánum az tulajdonképpen egytől tízig a számokat jeleníti meg, négy színben. A négy ősi elemre utalnak a színek.

Ha a tarot nem jósol, akkor mit mutat meg?


Fontos tisztázni, hogy több lehetséges jövőnk van, a tarot pedig a lehetőségeinket ismerteti meg velünk, feltéve, ha a jövőre kérdezünk rá, hiszen mutatja a múltat és a jelent is. A végzetünket ugyan nem kerülhetjük el, de a szabad akaratunk révén alakíthatunk a sorsunkon.

Joshi is hisz benne

Ezen a ponton csatlakozott a beszélgetéshez Joshi Bharat is, aki Indiában brahmin, azaz papi kasztba született. Itt a sorselemzés, a számmisztika ősi tudománya apáról fiúra száll, a sors viszont úgy hozta, hogy ő a televíziózás és a bábszínészet mellett Magyarországon teljesíti be feladatát. Joshi szerint a számmisztika és a tarot kártya kiegészíti egymást. „Andrea is mondta, és én is hiszek abban, hogy nem jós kártya” – kezdte a sorselemző, majd folytatta az érvelését:
Andreát gyakran kérdezik, mitől működik ez a módszer. Szerinte a tarot a morfogenetikus mezőből, vagyis a közös tudatfelettiből hozza le az információkat.

Az elméletet végül egy kis kártyavetés követte, az adás végén a tarot segítségével kiderítették, mit hoz a 2020-as év Joshi számára: