Divat

Drámai, klasszikus, időtlen vagy romantikus? Lássuk, milyen a stílusod!

2020.01.28. I 20:19
A személyes stílusunk kialakítása életünk bármelyik szakaszában elkezdhető. Követhetünk több irányzatot, variálhatjuk a ruhatárunkat, hiszen a saját stílus nem azt jelenti, hogy mindennap ugyanúgy kell kinéznünk. A harmónia titka, hogy megfelelő stílusérzékkel kombináljuk össze a különböző ruhadarabokat. A válogatás során érdemes szem előtt tartanunk, hogyan éljük mindennapjainkat - például milyen munkakörben dolgozunk. Azt is célszerű tisztáznunk, hogy melyik fontosabb számunkra: a kényelem vagy az elegancia. A megjelenésünkkel a személyiségünk egy részét tárjuk a külvilág elé, így tudatosítanunk kell, milyen képet szeretnénk közvetíteni. Ha mindezt végiggondoltuk, nézzünk körül a stílusirányzatok között!
Klasszikus stílus

Szinte sugárzik az elegancia a nőből, aki ezt az irányzatot követi. Diszkréten öltözködik, és főként olyan darabokat vásárol, amik szinte bármilyen helyzetben és bárhová felvehetők. A ruhái szabása egyszerű vonalvezetésű, és jó minőségű alapanyagokból készülnek. Ami a kiegészítőket illeti: cipőkből és táskákból a valódi bőrt, ékszerekből pedig nem a feltűnő bizsut, hanem a finom gyöngy- vagy arany ékszereket, illetve minőségi órákat viseli. Ezekkel egy sima irodai outfitet is pillanatok alatt alkalmivá varázsolhat.
Időtlen stílus

Ez az irányzat a klasszikus stílushoz hasonlóan kiegyensúlyozott, elegáns, visszafogott és ízléses, de valamivel lazább. Az a nő, aki híve az időtlenségnek, főként a klasszikus és a sportos stílust ötvözi. Jó minőségű, kényelmes, nagyon jól kombinálható ruhadarabokat választ, melyek többnyire semleges színűek, de különböző árnyaltokkal könnyedén variálhatóak. A legjobb minőségű, modernizált klasszikus fazonú cipőket keresi, szettjeit pedig jó minőségű, modern, egyszerű kivitelezésű bizsukkal koronázza meg.
Romantikus stílus

Egy igazán romantikus nő nem ragaszkodik a farmerhez! Szívesen visel a szabadidejében (sőt még akár takarítás közben is) lágyan omló, nőies szoknyákat és csinos blúzokat. A megjelenésének legapróbb részletei is arról árulkodnak, hogy imádja a színeket. A ruhái anyaga lágy esésű és finom. Munkahelyi öltözéke az egyszerű, romantikus jegyeket mutató ruha, és semmiképp sem a klasszikus szabású kosztüm. Könnyen lehet, hogy igazi cipőrajongó, aki kimondottan a díszes és színes darabokat kedveli. Számára vásárláskor elsősorban nem a kényelem, hanem a dizájn a fő szempont. Kiegészítői egytől egyig aprólékosan megmunkált darabok, amik lehetnek bizsuk vagy akár régiségek is.
Drámai stílus

A drámai stílusú nő megjelenésével mindenkit lenyűgöz, ugyanis merész, összetetten kifinomult és nagyvilági. Kerüli a finom, aprólékos virágmotívumokat, helyette geometrikus vagy pop-art mintájú ruhákat választ. Az erőteljes, kevert és merész színekre szavaz. A ruhái fazonja sokszor meghökkentő lehet mások számára. A drámai stílus jellemzője többek között a hatalmas válltömés, az extra méretű ingek és a feltűnő szabás. A passzoló kiegészítők is a modern stílust követik: ilyen például a nagy méretű melltű, a hatalmas fülbevaló és az egyedi öv is. A cipők és a ruhák merész, feltűnő kombinációja is növeli a drámai hatást.
Máté Ildikó stylist írása