Divat

Mi köze az önbizalomnak a saját stílusod kialakításához? Stylistunk elárulja!

2020.01.22. I 09:08
A stílus nemcsak az öltözködésünket, hanem az egész megjelenésünket érinti, ezért is fontos, hogy mindenki megtalálja a sajátját. Az öltözékünkkel kommunikálunk a külvilág felé, és egy gondosan összeállított szett a hangulatunkat is meghatározhatja. Ha megtaláltuk saját stílusunkat, több önbizalmunk lesz, és jó eséllyel az önértékeléssel sem lesznek gondjaink. Egy stílusos nő, aki jól érzi magát a bőrében, egyszerűen ragyog! 
A külsőnk a személyiségünk része. A stílus pedig egy eszköz, amely üzenetet közvetít, képet formál egész személyiségünkről, vagyis rólunk. A stílusosság nem csupán az öltözködésünket, hanem egyéniségünket, kommunikációnkat, harmonikus megjelenésünket és a viselkedésünket is érinti.

A stílus egy bázis, ami a mindennapi öltözködés alapja. Az öltözék a kommunikáció egyik legerőteljesebb eszköze. Alkalmas arra, hogy megváltoztassa az önmagunkról alkotott képet, és meghökkentően hatásos eszköze annak, hogy önbizalmat sugározzunk. Nem hiába, ahogyan egy nő viseli a ruháját, az arról árulkodik, hogy mekkora az önbizalma. 

A stílusos nő ragyog, árad belőle valami meg nem határozható magabiztosság. Jól érzi magát. Tudja, hogy önbizalmával, kisugárzásával és öltözködésével milyen képet akar kialakítani magáról. 

A személyes stílusunk kialakítása életkortól, alkattól, munkahelytől, családi állapottól függetlenül bármikor elkezdhető. A jól öltözöttség nagyban függ az önismerettől, az önértékeléstől és az önelfogadástól.
Fogadjuk el önmagunkat olyannak, amilyenek éppen vagyunk: legyen szó plusz kilókról, megereszkedett bőrről, rövid lábakról, vagy bármi másról, amivel nem vagyunk elégedettek. A küllemünk alakítása tanulható: kiemelhetjük testi előnyeinket és el is takarhatjuk azokat a részeket, amelyek szerintünk némi kívánnivalót hagynak maguk után. Amennyiben a jelenlegi alakunknak megfelelő ruhák mellett döntünk, máris csinosabbnak érezzük magunkat, ezáltal pedig önbizalomra teszünk szert. 
Fantasztikus érzés megtapasztalni, hogy milyen pozitív hatással van a közérzetre a jól megválasztott öltözék, és hogyan hangsúlyozhatók ki személyiségünk eddig rejtett vonásai. Mindig figyeljünk arra, hogy amit viselünk, abban jól érezzük magunkat. Ennek megfelelően alakítsuk ki ruhatárunkat, találjuk meg a legmegfelelőbb darabokat, hogy stílusunk a személyiségünk tükre lehessen. Legyünk magabiztosak és hordjuk azt, amiben a legjobban érezzük magukat! Az egyéni stílus azt jelenti, olyanná formáljuk a külsőnket, hogy a leginkább kifejezze személyiségünket.
Alakítsuk ki egyéni stílusunkat úgy, hogy mindig remekül érezzük magunkat, amikor elindulunk otthonról. Érdemes kiválasztani egy-egy jól karakterizálható stílusirányt. Egyfajta értelmezési keretet adnak az egyéniségünknek, ízlésünknek, valamint a testi adottságunknak megfelelő stílus kialakításához. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem léphetők át a stílushatárok!

Egyéni stílusunkat az határozza meg, mit választunk ki a ruházati termékek kínálatából. Minden szettünkkel egy képet vetítünk magunkról. Ha csupa olyan darabot választunk, ami a legújabb divatot követi, trendinek tűnünk. De úgy is dönthetünk, hogy a lazaságot testesítjük meg, és mindennap pólót és farmert hordunk - ez is egy stílus.

Azt is vegyük figyelembe, hogy az összeszedettség nem feltétlenül jelenti azt, hogy az outfitünk minden darabja tökéletesen passzol. Az a lényeg, hogy amikor ránk néz valaki, az legyen a benyomása, hogy tudatosan válogattuk ki az aznapi ruházatunkat. Arra is ügyeljünk, hogy mindig csak egy ruhadarabnak vagy kiegészítőnek szabad feltűnőnek lennie. Maradjunk mindig a kényelmi határokon belül, de néha engedjük el magunkat, és tágítsunk a kereteken.

Máté Ildikó
stylist